De positieve toekomst van Inge

Wat is er leuker dan te lezen hoe het met onze bewoners gaat. Inge vertelde haar verhaal al eens in de IVA film, maar geeft een jaar later nogmaals inzicht in haar leven. Aangevuld door Floor, haar begeleider.

Inge: ‘Ik ben jaren vaste klant bij Stichting JADOS. Nadat ik bijna 4 jaar als gestreste student bij Stumass woonde, ben ik na mijn afstuderen bij IVA terechtgekomen. Ik kwam in een zwart gat terecht, van dag in dag uit tot laat in de avond aan de scriptie schrijven naar op zoek naar werk in de grote boze wereld.”

Floor: “Inge had in deze fase veel ondersteuning nodig bij het krijgen van inzicht in haar eigen kwaliteiten en valkuilen.”

“Vanuit mijn studie (Amerikanistiek) was een baan vinden niet makkelijk of vanzelfsprekend – met of zonder beperking. Na 2 ontzettend leuke werkervaringsplaatsen in de culturele sector, was het tijd om een betaalde baan binnen te halen.”

Floor: “De werkervaringsplaatsen gaven Inge structuur in haar week. De balans tussen in- en ontspanning was een groot aandachtspunt tijdens de begeleiding.”

Inge: “Hoe leuk en nuttig een werkervaringsplaats ook kan zijn, als er nooit iets meer uitrolt, krijg je toch het gevoel dat je vast blijft zitten. Maar nog steeds lag het werk niet voor het oprapen. Kamerschoonmaak in een hotel stond niet bepaald bovenaan mijn lijst voor een droombaan, maar ik ben toch de uitdaging aangegaan – na flink wat porren van mijn begeleider (thanks Floor).”

Floor: “In de zoektocht naar een passende baan is het een uitdaging om aan te sluiten bij de wensen en kwaliteiten van iemand. Uitgangspunt voor een eerste stap op de arbeidsmarkt was de mogelijkheid creeëren om structuur vast te kunnen houden en om werknemersvaardigheden te ontwikkelen.”

Inge: ‘Ik heb hier uiteindelijk veel mogen leren over het werknemer zijn, heb gewerkt met een heel begripvolle baas en fijne supervisors en zelfs deel mogen nemen aan de IVA film.” Zie link voor het filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=1R-zIQZAOw4

Inge: “In het afgelopen jaar is er veel veranderd: ik mocht afgelopen voorjaar de sleutels ontvangen van mijn eigen zelfstandige appartementje, waar Floor nog steeds elke week langskomt voor ambulante begeleiding. En na de herfstvakantie ben ik gestart met een nieuwe baan waarin ik mijn kennis van het Engels flink in mag zetten. Mijn contract is in april verlengd, wat betekent dat ik nog een heel jaar mag blijven. Ook hier krijg ik ondersteuning van Floor, maar het gaat zo goed dat ze hoogstens langskomt voor wat evaluaties. Pas zei Floor zelfs dat ze denkt dat ik misschien niet lang meer een indicatie nodig heb – of ik daar al klaar voor ben weet ik nog niet.”

Floor: “Inge heeft haar leven goed op de rit en heeft inmiddels al veel doelen behaald. Door begeleiding af te bouwen kan Inge ervaren dat ze het zonder kan en wordt gestimuleerd zelfstandig en pro actief met haar aandachtspunten bezig te blijven.”

Inge: “Maar als ik terugkijk op hoeveel ik al bereikt heb… Wie weet wat de toekomst brengt…”

En daar kunnen wij alleen maar bij aansluiten! Succes Inge en fijn dat je je verhaal met ons hebt willen delen.

Meer nieuws