Het nieuwe schooljaar starten bij Capito Wonen

En dan is de vakantie bijna afgelopen en start je op het mbo. Maar niet alleen een nieuwe studie in een andere stad, je verhuist ook naar Capito Wonen. Lees hoe Maarten (student mbo middenkader engineering) dit heeft ervaren.

Intro
Er werd een goede gegeven. Ik werd geïntroduceerd met een gesprek in de woonkamer. Ook mocht ik bij andere studenten op de kamer kijken. Ik kreeg hierdoor een goede eerste indruk hierdoor.

Contact onderling
Het contact met mijn medestudenten verliep over het algemeen goed, maar niet met iedereen vanaf het begin. Dit heeft ook te maken met elkaar leren kennen. Je kan altijd mensen tegenkomen die het lastig vinden direct met jou te communiceren. Als je elkaar beter leert kennen is er niks aan de hand.

Afspraken maken
Je deelt een badkamer met een huisgenoot. Dit was voor mij geen enkel probleem. Het communiceren over de schoonmaak was voor mij niet vanzelfsprekend, ik stond daar niet bij stil. Mijn ouders wezen mij hierop. Met de huisgenoten die daarna kwamen heb ik duidelijke afspraken gemaakt hierover.

Combineren huishouden en school
Ik heb geleerd om taken als huishouden en school zo goed mogelijk te combineren. Voordat ik bij Capito Wonen kwam wonen lukte dit minder goed. Het gaat daarbij niet om de afzonderlijke handelingen op zich, maar om het complete plaatje: juist alles combineren.

Tip voor de nieuwe studenten van Maarten
Denk goed na of begeleid wonen echt iets is voor jou. Er horen gesprekken met begeleiders bij en wekelijkse vergaderingen met alle studenten van jouw huis. Voor de ene student werkt dit goed, voor de andere student past dit niet goed. Denk er ook goed over na of je je op je gemak voelt op de vestiging van Capito Wonen en in mijn geval de stad Utrecht.
Uiteindelijk ben ik blij met mijn kamer en woning.

Meer nieuws