Samenwerking met AutiTalent en Vodafone/Ziggo

IVA (dochterorganisatie van JADOS) wil zoveel mogelijk mensen met autisme helpen bij het behouden van werk. Om die reden breiden we onze dienstverlening steeds verder uit. Onlangs hebben we een samenwerking weten te realiseren met AutiTalent en Vodafone/Ziggo.

AutiTalent helpt mensen met autisme aan werk. De organisatie detacheert en voert werving- en selectie uit voor opdrachtgevers die mensen met autisme in dienst willen nemen én begeleidt de werknemer en de opdrachtgever waar nodig in dit traject. AutiTalent helpt haar opdrachtgevers om de capaciteiten van mensen uit deze doelgroep succesvol in te zetten. AutiTalent opereert landelijk en branche-onafhankelijk.

IVA is gespecialiseerd op het gebied van autisme en coaching op de werkvloer, waardoor AutiTalent en IVA elkaar goed aanvullen. Binnenkort gaat IVA vier medewerkers van AutiTalent, die in de functie van camerabeeldspecialist bij opdrachtgever politie Haaglanden starten, coachen. Doel van de coaching is om samen met AutiTalent ervoor te zorgen dat deze specialisten een vliegende start maken en tot ieders tevredenheid én met plezier hun werk doen.

Bij Vodafone Ziggo voerden wij een verzuimtraject in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter uit. Onze opdracht was onderzoeken of het haalbaar was om bij Vodafone Ziggo te blijven, of dat wellicht gekeken moest worden naar een werkplek bij een andere werkgever. De werkgever was aanvankelijk sceptisch tegenover het idee dat werknemer in dienst kon blijven. Door de specialistische kennis van onze begeleider, lukte het echter om de direct leidinggevende, collega’s en werknemer op één lijn te krijgen. Vodafone Ziggo was  zo tevreden over de uitkomst van dit traject, dat zij ons vroegen wat we kunnen betekenen voor andere medewerkers met autisme. En dan niet alleen als er al sprake is van uitval, maar ook preventief. Super leuk! En gunstiger dan achteraf handelen, uiteraard. En het leukste is: het preventief handelen kan in veel gevallen gefinancierd worden door het UWV. Op meerdere manieren winst dus:

  • De werknemer valt niet uit. Met andere woorden: hij komt niet op het punt dat het niet meer gaat. Dat voorkomen we. De werknemer blijft dus gedurende het werkproces lekkerder in zijn vel zitten en functioneert goed.
  • De werkgever wordt niet geconfronteerd met verzuim. Geen extra werkdruk voor collega’s, geen extra werk voor de verzuimconsulenten en geen extra kosten voor de werkgever.

Door met werkgevers samen te werken en te coachen op het werk, vergroten we de kans dat mensen duurzaam geplaatst worden, niet te maken krijgen met faalervaringen en lekker in hun vel (blijven) zitten. Al met al winst voor onze doelgroep dus!

Meer nieuws