Vakantie bij Capito Wonen

Zomervakantie, voor de studenten van Capito Wonen betekent dit minimaal zes weken vrij van de studie! Voor velen geeft dit al snel een positief gevoel, maar, hoe vul je deze vrije tijd dan in? Het kan nog wel eens een uitdaging zijn om deze naar behoren in te vullen waarbij je rekening probeert te houden met een balans tussen in- en ontspanning. Ga je (extra) werken, afspreken met vrienden, uitrusten, je familie opzoeken of heb je al andere plannen?

Ook een mogelijkheid is om mee te gaan met een JADOS (Stumass, Capito Wonen en IVA) vakantie. In deze vakantieperiode worden er namelijk vanuit JADOS verschillende vakanties georganiseerd naar verschillende landen. Alle studenten en bewoners van JADOS kunnen hier aan deelnemen. Daarnaast worden er vanuit de woningen activiteiten georganiseerd waardoor je jezelf kan uitdagen op verschillende gebieden en/ of juist kan ontspannen. Te denken valt aan wandelingen, Pitch & Putt, Escape Room, een bezoekje aan Noorderzon of een drankje doen op het terras.

Voor de begeleiding verandert er vaak ook het een en ander, zo werken zij aangepaste diensten omdat de levensstijl van de studenten tijdelijk verandert. De  begeleiding is er op de momenten dat de verwachting is dat er het meest contact met studenten kan plaatsvinden. De meeste organisaties en instanties minder bezet en/of gesloten vanwege de vakantieperiode. Hierdoor kan meer tijd worden besteed aan de studenten en het organiseren en mee gaan met de activiteiten. Niet alleen leuk maar ook goed voor het versterken van de onderlinge band.

Team Capito Wonen Groningen

Meer nieuws