Begeleiding bij autisme in Dordrecht

JADOS biedt voor (jong) volwassenen met autisme in Dordrecht ambulante begeleiding (bij je thuis) en woonbegeleiding (in ons studentenhuis of woonlocatie) aan voor verschillende doelgroepen.

Autisme en studeren

Voor (toekomstige) studenten aan het hbo of wo helpt onze dochter organisatie Stumass, studenten met autisme om succesvol te studeren en begeleidt hen bij en naar zelfstandig wonen. Onze andere dochter organisatie Capito Wonen helpt (toekomstige) mbo’ers bij hun studie en bij en naar zelfstandig wonen.

Studentenhuis in Dordrecht

Het studentenhuis is gevestigd in een karakteristiek woonblok, gelegen in een rustige woonwijk. De locatie beschikt over meerdere woningen. Elke woning wordt door twee of drie studenten gedeeld, ieder met toegang tot een eigen kamer. De keuken en badkamer wordt gedeeld. De bovenwoningen beschikken over een klein balkon en benedenwoningen hebben een gedeelde tuin. Aan de tuin grenzen de schuurtjes. Je kunt in deze schuurtjes bijvoorbeeld je fiets of scooter stallen. Meer informatie vindt je op de website van Stumass of Capito Wonen.

Autisme en werken

Onze derde dochter organisatie IVA richt zich specifiek op werkenden en werkzoekenden met autisme. IVA (In Voor Autisme) biedt een unieke combinatie van woonbegeleiding, jobcoaching én leefbegeleiding. Je wordt door één persoonlijk begeleider ondersteunt op de gebieden wonen, werken en leven.

Woonlocatie in Dordrecht

De woonlocatie van IVA is, net als het studentenhuis, gevestigd in een karakteristiek woonblok gelegen in een rustige woonwijk. IVA beschikt over meerdere zelfstandige woningen; een huis met daarin een keuken en afzonderlijk een badkamer. De bovenwoningen beschikken over een klein balkon en benedenwoningen hebben een gedeelde tuin. Aan de tuin grenzen de schuurtjes, waarin je bijvoorbeeld je fiets of scooter kunt stallen. Meer informatie over begeleiding vind je op de website van IVA.

terug naar boven