Ontwerpen logo 10 jarig jubileum JADOS

Op 15 januari ontving ik via mijn Julie, mijn begeleidster, de aankondiging voor de logo competitie. JADOS viert binnenkort zijn 10 jarig jubileum en hiervoor wilden zij graag een bijpassend logo. Bij de aankondiging stonden een paar eisen waar het logo aan moest voldoen. Hierdoor bleek het voor mij al dat de wens was dichtbij het originele logo te blijven. Want niemand houd toch van verandering? 😉

JADOS_logo

Mijn insteek was om het in ieder geval te proberen en we zien wel wat er van komt. Dus ik deed mij aan de competitie waarbij het mij hielp dat ik via mijn studie architectuur heb leren omgaan met programma’s als photoshop en illustrator. In een dergelijk programma zou het logo uit eindelijk gemaakt moeten worden.

Ik kwam al vrij snel op het idee om de O in JADOS te vervangen door een ballon. Want wat staat er nou meer voor feest dan een ballon? Daarnaast heeft het ook een vergelijkbare vorm. Samen met mijn moeder ,zij houd ook van creatieve dingen, besprak mijn idee. Zij voegde toe dat ik de J van “Jaar” in het verlengde van het touwtje kon laten lopen. Deze twee ideeën vormde de basis voor mijn inzending die ik op 24 februari verstuurde.

 

JADOS_logo JDoest V5

Op 28 februari kreeg ik te horen dat mijn ontwerp gekozen was. Wel wilde ze graag nog meer ontwerp opties zien. Daarnaast werd er gevraagd of een vormgever mee aan de slag kon of dat ik het graag zelf wilde doen. Ik besloot. Er was ruimte in mijn weekplanning, daarnaast dacht ik het praktisch gezien wel te kunnen aangezien ik bekend ben met photoshop en illustrator. Ook was ik erg benieuwd naar hoe het proces zou zijn wat zou volgen.

Ik en Mieke gingen samen het logo verder perfectioneren. Ik werkte ontwerp opties uit waarop wij beide feedback gaven waarop er weer een nieuw versie werd gemaakt. Het zou teveel zijn om alle versies hier bij te voegen. Maar na 20 mails heen en weer gestuurd te hebben besloten wij op 25 maart dat het logo definitief was.

JADOS_Logo JDoest Definitief.jpg

Op 3 april kwam Martijn, bestuurder van JADOS, naar Eindhoven om mij de prijs, taart en het logo te overhandigen. Het maken van het logo was nu daadwerkelijk afgesloten. Voor mij is het een erg fijn proces geweest. Het was erg fijn om een succes op deze manier op te doen. Het heeft mij nogmaals bevestigd dat er meer is dan alleen studie. Activiteiten naast je studie zeker als ze positief uitpakken zijn belangrijk voor mij en misschien ook voor jou?

 

bekijk alle blogberichten