MENU SLUIT

Werk zoeken

Werk zoeken
met autisme

Je bent werkloos en wilt graag (weer) aan het werk, maar loopt hierbij vast. Je weet niet waar te beginnen of hebt hier wat begeleiding bij nodig. Bij Jados bieden we ondersteuning als je werk zoekt, speciaal voor mensen met autisme.

Wat doen wij
voor jou?

Werk is belangrijk. Het kan voldoening geven, je kunt jezelf ontwikkelen. Werk zorgt voor dag invulling, sociale contacten en een inkomen. Je voelt je er prettiger door. Zomaar enkele redenen waarom mensen graag werken, maar dit is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ervaar jij ook dat het vinden van een baan niet altijd makkelijk is? Zit je al langere tijd zonder werk of misschien heb je nog nooit gewerkt? Bij Jados zijn we gespecialiseerd in begeleiding bij het zoeken (en vinden!) van werk voor mensen met autisme.

Onze begeleiding
Geeft inzicht in jezelf

Misschien weet je niet wat voor werk je leuk vindt of bij je past of bij welk bedrijf je zou willen werken. Heb je geen idee waar je moet beginnen of loop je vast bij het schrijven van een sollicitatiebrief? Of zie je op tegen het sollicitatiegesprek bijvoorbeeld uit angst iets verkeerds te zeggen? Misschien heb je geen diploma’s of werkervaring. Of zie je op tegen (starten) met werken, terwijl het je aan de andere kant ook aanspreekt. Of is er een andere reden waarom je op zoek bent naar begeleiding.

Jouw levensverhaal als uitgangspunt
Jados begeleidt je op een manier die je helpt inzicht te krijgen in jezelf maar ook in de relatie tot anderen zoals collega’s of je leidinggevende. Jouw levensverhaal is daarbij belangrijk. We kijken we verder dan een diagnose. Iedereen is uniek. We horen graag van jou zelf welke gebeurtenissen in jouw leven je hebben gemaakt tot wie je bent. En wat jij nodig hebt je persoonlijke ontwikkeling, zodat je jezelf kunt zijn en kunt werken aan je eigen toekomst.

Voor jezelf opkomen, je zelfredzaamheid (weerbaarheid) ontwikkelen en sociale vaardigheden vergroten zijn belangrijke onderdelen van de begeleiding. Bij Jados zien we autisme als een andere ontwikkeling en niet als een stoornis. Dit lost niet direct iets op, maar maakt wel dat we verder moeten zoeken naar waarom iets gebeurt. We kijken naar wat achter gedrag zit. Hoe komt het dat iets (nog) niet lukt?

Bij Jados proberen we daar op aan te sluiten. We gaan uit van ieders kracht en ontwikkelingsmogelijkheden. Vertrouwen en gelijkwaardigheid zijn belangrijk voor ons. We werken samen met jou aan het vinden van een geschikte werkplek.

De verantwoordelijkheid en de regie liggen bij jou, maar de begeleider ondersteunt je waar nodig. Zo is er ruimte voor ervarend leren.

Verschillende
Trajecten

Er zijn verschillende trajecten die we kunnen inzetten om jou te ondersteunen bij het zoeken, of beter gezegd, het vinden van werk. Jados heeft een contract met het UWV voor deze trajecten. Je komt hiervoor (mogelijk) in aanmerking als je een van de volgende uitkering ontvangt vanuit het UWV;

  • Wajong
  • Wia
  • WW
  • of een ziektewet uitkering

Heb je een bijstandsuitkering/val je onder de participatiewet dan hangt het van de gemeente waar je woont af welke trajecten zij aanbieden (of inkopen) om jou te ondersteunen bij het vinden van werk. Vraag je gemeente (consulent) naar de mogelijkheden.

Begeleid wonen of ambulante begeleiding

Loop je vast bij het zoeken naar werk maar ligt de oorzaak hiervan meer in de thuissituatie? Misschien kosten het zelfstandig wonen en de taken die hierbij komen kijken je veel moeite. Heb je moeite met het opbouwen van een sociaal netwerk, het invullen van je vrije tijd of het aangaan van een liefdesrelatie. Of twijfel over of je wilt werken of studeren?

Ook hiervoor biedt Jados begeleiding, zoals ambulante begeleiding of begeleid wonen.

Aanmelden

Enthousiast geworden over onze begeleiding bij zoeken naar werk? Op onze aanmeldpagina vind je meer belangrijke informatie en wat je kunt doen als je nog vragen hebt. Ook kun je je op deze pagina geheel vrijblijvend aanmelden.


Aanmelden

Contact

Telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 12:00 uur.

 


Onze aanmeldfunctionarissen staan voor je klaar.

Ben je niet in de gelegenheid om ’s ochtends telefonisch contact met ons op te nemen? In de middag zijn we op afspraak bereikbaar. Voor het maken van deze telefonische afspraak kun je mailen naar vragen@jados.nl Hier kun je ook naar mailen voor al je overige vragen.


Christa
Charlotte
Anna
Cora