MENU SLUIT

Wonen op een Jados locatie

Begeleid wonen
bij Jados

Als je bij Jados woont heb je een eigen kamer/studio/appartement. Iedere werkdag is er begeleiding aanwezig bij wie je terecht kunt met je vragen en problemen. In de nacht en in het weekend is er een bereikbare dienst telefonisch bereikbaar voor dringende hulpvragen en noodgevallen. Je ervaart zo hoe het is om op jezelf te wonen, maar hebt wel het vangnet in de vorm van de nabijheid en beschikbaarheid van de begeleiding.

We gaan hierbij uit van maatwerk. Begeleiding bedoeld als steun in de rug tijdens een bepaalde periode, bijvoorbeeld een studie of een jobcoachingstraject. Het vergroten van je zelfredzaamheid en weerbaarheid staan hierbij centraal.

Jados heeft meer dan 65 studentenhuizen en woonlocaties door heel Nederland.

Studentenhuis

In een Jados studentenhuis woon je samen met meerdere studenten met autisme. Je hebt een eigen slaap/woonkamer en de locatie heeft gemeenschappelijke ruimtes. Je maakt onderling afspraken over het wel of niet samen eten, schoonmaken en andere . Iedere locatie heeft een woonkamer, keuken en werkplek voor de begeleiding.

Woonlocatie

Op onze woonlocaties woon je meer zelfstandig. Je hebt je eigen appartement of studio met keuken en badkamer. Per woonlocatie zijn er verschillen. Er zijn locaties waar alleen cliënten van Jados wonen. Ook zijn er locaties die onderdeel uitmaken van een groter complex waar bijvoorbeeld senioren of andere particulieren wonen waar we onze appartementen geclusterd zijn of verspreid zitten over het gehele complex. Op iedere locatie is een appartement/studio/werkplek voor de begeleiding en voor gezamenlijke activiteiten met medebewoners.

Bij Jados richten we ons op studenten en op mensen die werken of werk zoeken. Weet je nog niet of je wilt werken of studeren, of ben je (tijdelijk) gestopt met je studie of werk? Ook dan kan je contact met ons opnemen. Dan bespreken we samen jouw mogelijkheden.

 

"Sinds ik bij Jados woon ga ik stapjes vooruit. Ik heb minder last van angsten omdat er vaak begeleiding is waar ik om hulp kan vragen."

Jados in Nederland

Jados vind je in veel gemeenten door heel Nederland. Hier werken we met kleine, zelfstandige teams. Elke team is multidisciplinair en heeft expertise op begeleiding, autisme en werk. Wil je meer informatie over de Jados dienstverlening in jouw gemeente? Klik op de stad van je keuze of bekijk de kaart.


Locaties

Contact

Telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 12:00 uur.

 


Onze aanmeldfunctionarissen staan voor je klaar.

Ben je niet in de gelegenheid om ’s ochtends telefonisch contact met ons op te nemen? In de middag zijn we op afspraak bereikbaar. Voor het maken van deze telefonische afspraak kun je mailen naar vragen@jados.nl Hier kun je ook naar mailen voor al je overige vragen.


Christa
Charlotte
Anna
Adinda