MENU SLUIT

Begeleid wonen voor mensen met autisme

Begeleid wonen voor mensen
met autisme

Begeleid wonen voor mensen met autisme is mogelijk bij Jados. Jados biedt unieke maatwerk begeleiding op verschillende woonlocaties door het hele land. Aanmelden is altijd vrijblijvend.

Begeleid wonen voor mensen
met autisme

Begeleid wonen voor mensen met autisme is misschien niet altijd even vanzelfsprekend. Jados is dé specialist als het gaat om begeleiding bij autisme. We doen dat in de levensfases studie en werk. We hebben hiervoor 62 woonlocaties door het hele land met studentenkamers of zelfstandige woonunits. Het enige verschil is dat op al deze locaties ook een kantoor voor de begeleiding aanwezig is. Begeleiding die jij kunt aanspreken wanneer het nodig is. We gaan er hierbij vanuit dat we toewerken naar volledige zelfstandigheid.

Bij Jados benaderen we autisme namelijk vanuit het ontwikkelingsperspectief. Wat in het kort wil zeggen dat ontwikkeling wel degelijk mogelijk is. Samen gaan we in gesprek om te kijken waar jij hulp bij kunt gebruiken, waar dat vandaan komt en hoe je daarmee om kunt gaan.

Begeleid wonen voor mensen met autisme tijdens de studie

Heb je autisme, wil je gaan studeren maar ook zelfstandig wonen? Dan kun je hiervoor een indicatie aanvragen bij de gemeente. In onze studentenhuizen is er gerichte begeleiding op weerbaarheid en zelfredzaamheid. Het gaat dus duidelijk niet om studiebegeleiding, maar meer om de randzaken die jij nodig hebt om je studie plezierig en succesvol te doorlopen.

Begeleid wonen voor mensen met autisme tijdens werk

Heb jij de ervaring dat werken, of het vinden van een baan vanwege je autisme moeilijk is? Misschien kan Jados hierbij helpen. We bieden verschillende werktrajecten, gericht op het behouden of vinden van een baan. Ook tijdens deze trajecten is het (wanneer er plek is) mogelijk om begeleid te wonen in één van onze woonunits.

Naast deze vormen van begeleid wonen bieden wij ook ambulante begeleiding, bij jou thuis, op ons kantoor of op een andere plek die jij prettig vindt.

Jados in Nederland

Jados vind je in veel gemeenten door heel Nederland. Hier werken we met kleine, zelfstandige teams. Elk team is multidisciplinair en heeft expertise op begeleiding, autisme en werk. Jados biedt ambulante – en woonbegeleiding aan in de levensfases studie of werk. Maar ook jobcoaching en re-integratie bij de weg van en naar werk. Wil je meer informatie over onze dienstverlening in jouw gemeente? Klik op de stad van je keuze of bekijk de kaart.


Locaties