3 augustus 2021

Een moment uit het leven van een werkcoach

Het zonnetje schijnt lekker als ik mijn auto parkeer. Ik loop naar de overkant, waar zich een kleine loods op een bedrijventerrein bevindt. Vanuit de deuropening van de loods komt mij een lekkere houtgeur tegemoet. Ik begroet de mensen met een: “Hier wordt lekker gewerkt mannen!”


Door Sandra Wilders - Werkcoach Jados

Mijn cliënt kijkt met een glimlach op en vraagt of ik koffie wil? Graag, maar eerst kijk ik graag even rond. In deze loods worden kleine huisjes in elkaar getimmerd, daar is steeds meer vraag naar tegenwoordig. Het bedrijf wordt gerund door twee jonge ondernemers.

Eigen netwerk

Een half jaar geleden heb ik mijn cliënt met deze ondernemers in contact gebracht. Via het eigen netwerk van cliënt heb ik deze ondernemers opgezocht en over onze organisatie vertelt; tegelijk het een en ander over de cliënt mogen uitleggen. Omdat we samen een Werk Fit Maken Traject doorlopen (via het UWV) kon ik goed aangeven waarom cliënt bij deze onderneming zou passen. Client mocht komen kennismaken, is begonnen met een zogenaamd “WEP”(werkervaringsplaats, een soort van onbetaalde stage) en….zeer waarschijnlijk ligt er in de toekomst een betaalde baan voor hem in het verschiet bij ditzelfde bedrijf.

Na weer een heel positief evaluatiegesprek loop ik fluitend terug naar de auto; wat geeft het toch een fijn gevoel als je merkt dat iemand op zijn plek zit!

 

Geschreven door Sandra Wilders
Werkcoach bij Jados 
Lees ook deze verhalen