8 augustus 2022

Laura: ‘Het meeste kijk ik uit naar het moment nà de reis’

Laura is 24 en woont bij Jados Nijmegen. Ze studeert Maatschappelijke Zorg op het RijnIJssel in Arnhem. Dit jaar gaat ze voor het eerst zonder haar ouders of school op vakantie. Ze kijkt er naar uit, maar eigenlijk vooral naar het moment nà die vakantie….


Door Marije Meurs, i.s.m. Laura

London

Laura vertelt over haar komende vakantie: ‘Naar London gaan we, een kleine week. Van dinsdag tot zondag. We gaan voor het eerst zonder ouders of school. Ik ga samen met een huisgenoot die ook hier bij Jados woont.

Er moesten best veel dingen geregeld worden vooraf. Een paspoort aanvragen, een hotel boeken, waar moet ik opstappen, oké in Amsterdam, maar hoe kom ik daar dan? De begeleiding bij Jados heeft wel echt goed geholpen bij het voorbereiden van deze reis.

We gaan met de Eurostar trein van Amsterdam naar London. Wat we daar precies gaan doen bekijken we ter plekke. We hebben al wel wat ideeën hoor, bijvoorbeeld in de London Eye (een mega reuzenrad met uitzicht over de hele stad), shoppen en leuke dingen bezoeken.’

Vakantieactiviteiten

Laura vertelt ook nog over haar verdere plannen tijdens de zomervakantie: ‘Bij Jados worden altijd verschillende activiteiten georganiseerd tijdens de zomerperiode. Dit jaar organiseer ik één van deze activiteiten. We zullen onder andere naar een gay café in Nijmegen gaan. Extra leuk omdat een oud begeleider van Jados daar werkt! Daarnaast word ik deze zomer 25 jaar. Dat gaan we vieren met een picknick en een huisfeest.

Verder is er genoeg te doen tijdens de zomer. De Vierdaagse feesten, rolschaatsen met begeleiding of knutselen.

Reizen

Het reisgedeelte van mijn vakantie naar London is wat is vooral moeilijk vind. Ik woon in Nijmegen en ik studeer in Arnhem. Je moet weten dat de reis van Nijmegen naar Arnhem voor mij al een heel ding was, dat stukje met de trein was al spannend. Ik heb dat toen stap voor stap, samen met begeleiding geoefend.

Waar ik nu het meest naar uitkijk qua vakantie? Het klinkt misschien stom, maar ik kijk het meest uit naar het gevoel dat ik heb na die vakantie. Dat ik dat gewoon gedaan heb. Dat ik dat ook kan.
Lees ook deze verhalen