14 juni 2021

Van afgekeurd door het UWV naar een fijne werkplek

Sven* is een man van 35 jaar en door het UWV geheel afgekeurd voor werk. Hij meldt zich bij Jados aan, omdat hij het idee heeft toch aan het werk te kunnen. Onze Mariëtte begeleidt hem als werkcoach meteen vanaf dat moment in de administratieve regelzaken met het UWV. Hij krijgt een herkeuring en mag richting werk begeleid worden.


Door Mariëtte

Mariëtte: “Jados doet dit vanuit een Werkfit traject. Binnen dit Werkfit traject merkte ik dat Sven enorm gemotiveerd is en veel oppakt. Hij heeft in een korte tijd een mooi cv gemaakt en meerdere sollicitaties verzonden. Daarnaast is hij zichzelf aan het bijscholen op ICT gebied en volgt hij een opleiding aan de Fontys Hogeschool (online) op het gebied van ICT. Hij wil het liefst als security hacker aan de slag gaan.

Dan bedenk ik mij dat in het souterrain van het nieuwe Centraal Kantoor van Jados een ICT bedrijf zit; Parell. Ik vraag hen of hij op kennismaking mag komen, samen met mijn nieuwe collega Judith Koenders. Zo kunnen we wat vertellen over Jados en de klanten die we richting werk begeleiden. De werkgever reageert enthousiast en geeft aan dat ze open staan voor kandidaten die hbo werk- denkvermogen hebben en interesse hebben om in de ICT te werken, met name in de richting van Security hacker. Ik denk meteen aan Sven en vraag of ik zijn cv en brief mag doorsturen. Na het doorsturen van cv en toelichting rondom voordelen voor een werkgever zoals jobcoaching vanuit Jados, staat de werkgever er positief tegenover.

We plannen een kennismakingsgesprek en in het gesprek geeft de werkgever aan zo enthousiast te zijn dat er een contract gaat komen. Kort daarna krijgt Sven een contract voor 1 jaar als “Security hacker”. Hij wordt dan ook geschoold en zal diverse certificaten behalen. Per behaald certificaat zal zijn salaris omhoog gaan. Het leuke is dat ik de jobcoaching mag doen, dus de ervaring en het leerproces live mee mag maken! Sven is zo enthousiast en blij dat hij op de dag dat hij gestart is de werkgever trakteert op bier en mij op een bos bloemen! Dat is enorm hartverwarmend!”

*gefingeerde naam
Lees ook deze verhalen