26 mei 2021

Wonen bij Jados

Studeren kan een uitdagende tijd zijn, of je nou net begint met je studie of reeds studerende bent. Waar studeren, op jezelf en op kamers wonen, het studentenleven, een baan krijgen en behouden, en alle andere dingen die daarbij komen kijken voor de één een vanzelfsprekende rechte weg is, is het voor een ander een uitdagende weg. Soms gaat dit gepaard met hobbels, (onverwachte) afslagen en omleidingen.


Toen ik net bij Jados kwam wonen heb ik mogen ervaren dat ik op een persoonlijke, positieve, stimulerende manier werd bijgestaan om op mijn eigen tempo te wennen aan het voor het eerst op mijzelf wonen, en alle bijbehorende facetten van dat nieuwe leven. Nadat ik volledig was gesetteld, werd ik op een persoonlijke, passende manier geprikkeld en gestimuleerd om treffende doelen te stellen en stap voor stap aan deze doelen te werken. Ook hierin komt de nadrukkelijk persoonlijke aanpak van Jados naar voren. Je staat er nooit alleen voor om aan deze doelen te werken, de begeleiding zal waar nodig altijd mogelijkheden bieden om een optimale situatie te creëren om aan deze doelen te kunnen werken.

Een veilige haven

Hoewel Jados zich vooral focust op studie, zelfstandig wonen en werk, vormt Jados voor haar bewoners en ambulante studenten/werkenden ook een veilige haven om een beroep op te doen bij onverwachte situaties, die naar mijn ervaring altijd meedenkend, behulpzaam, adequaat en compassievol worden beantwoord. Al met al ben ik hartstikke blij dat ik bij Jados woon, waarbij ik durf te zeggen dat ik een tweede thuis heb gevonden die voor altijd warme herinneringen bij mij zal oproepen.

Geschreven door: een student, bewoner Jados Tilburg.
Lees ook deze verhalen