5 juli 2022

Zelfvertrouwen en zelfinzicht door werktraject bij Jados

Pieter* volgt een werktraject vanuit Jados Leiden. Hij is op latere leeftijd gediagnosticeerd en heeft al veel hobbels moeten beklimmen. Uiteindelijk heeft werkcoach Monique hem effectief kunnen helpen bij het bouwen aan zijn toekomst en heeft hij zelfs een baan gevonden!


Door Pieter* - Werktraject begeleiding Jados Leiden

“Ik ben gediagnosticeerd met ADD/ASS op latere leeftijd. De diagnose zelf heeft een hoop doen verklaren en startte een lange, nieuwe zoektocht voor mij. Een zoektocht naar een juiste plek op zowel persoonlijk als professioneel vlak.

In de aanloop naar mijn begeleiding vanuit Jados heb ik veel geleerd over mijzelf, vaak middels vallen en opstaan. Ook kreeg ik een steeds beter beeld van mijn belastingsniveau, mijn kwaliteiten en competenties. Maar het lukte mij niet om deze aspecten zelf te bundelen in mijn zoektocht naar een duurzame arbeidsplaats.

Werktraject bij Jados

Zodoende kwam ik bij Jados terecht voor begeleiding. Ik ben vanaf het begin van het traject door mijn jobcoach Monique op een zeer fijne, specifieke wijze begeleid in datgeen waar ik moeite mee heb ten gevolge van mijn ADD/ASS. Deze begeleiding had een volledige focus op de unieke obstakels waar ik vaak te maken mee heb gehad als iemand met autisme en was een wijze van begeleiding die ik niet eerder heb ontvangen.

Er was altijd de mogelijkheid om mijn obstakels en de daaraan gerelateerde vragen in een zeer vertrouwde omgeving te kunnen bespreken met een coach die over specifieke expertise beschikt met betrekking tot autisme. Ik heb in de afgelopen maanden tijdens mijn begeleidingstraject bij Jados de grootste persoonlijke vooruitgang geboekt in jaren. Ik heb dankzij mijn coach een uitstekend beeld van mijn kwaliteiten, mijn competenties, mijn grenzen en mijn mogelijkheden.

Ik heb nooit eerder zo effectief en met zoveel zelfinzicht over mijzelf kunnen praten. Dit zorgt er dan ook voor dat ik mij zelfverzekerder dan ooit kan richten op mijn zoektocht naar een duurzame arbeidsplaats op mijn eigen niveau. Een streven dat in mijn andere begeleidingstrajecten niet altijd serieus werd genomen. Zonder de specifieke op autisme gerichte begeleiding van Monique van Jados had ik momenteel nooit op dit punt gestaan.”

 

*Pieter is een gefingeerde naam
* Afbeelding is ter illustratie
Lees ook deze verhalen