MENU SLUIT

Jobcoaching

Jobcoaching

Je hebt een fijne baan en wil deze graag behouden. Onze jobcoach ondersteunt je, zodat je vastlopen voorkomt.

Wat is
jobcoaching?

Bij jobcoaching ondersteunt de jobcoach je bij zaken waar je moeite mee hebt bij werken. Bijvoorbeeld het werktempo, overzicht houden, contact met je collega’s of gesprekken met je leidinggevende. Samen met de jobcoach kijk je waar je op vastloopt, waar dit door komt én wat je kunt doen om dit te voorkomen. De jobcoach is er bovendien niet alleen voor jou, maar ondersteunt ook je werkgever of collega’s.

Vaak ondersteunt een coach in de eerste periode op je (nieuwe) werk. Het kan ook zijn dat ondersteuning bij het behouden van werk juist nodig is als je ergens al lang werkt, bijvoorbeeld als je opeens een andere leidinggevende krijgt, er veel nieuwe collega’s zijn of wanneer je werkzaamheden veranderen.

Jobcoaching is er vaak op gericht te voorkomen dat je vastloopt binnen je huidige werk, maar kan ook worden ingezet als je werkzaamheden of uren worden uitgebreid.

In overleg met jou en je werkgever kan de jobcoach op verschillende manieren ondersteunen. Hier enkele voorbeelden:

  • De jobcoach helpt je bij het voorbereiden van gesprekken met je leidinggevende en/of collega’s. Hij/zij kan ook bij deze gesprekken aanwezig zijn om je te steunen.
  • De jobcoach helpt je bij het structureren van je werkzaamheden, het aangaan van contact met je collega’s en/of dient als vraagbaak rondom werknemersvragen.
  • De jobcoach kan een periode met je meewerken/helpen inwerken.

Het is de bedoeling dat de intensiteit van jobcoaching afneemt zodat je na verloop van tijd zonder jobcoach werkt. We gaan hierbij uit van ieders kracht en de mogelijkheid van ontwikkeling. Vertrouwen en gelijkwaardigheid zijn belangrijk voor ons. We werken samen met jou aan het behouden van je werkplek en waar mogelijk zoeken we samen naar uitbreiding of verdieping in je werk.

Is op een later moment weer jobcoaching nodig, dan kunnen we dat opnieuw aanvragen.

Financiering

In principe heeft iedereen die werkt en een diagnose autisme heeft, recht op jobcoaching.  De financiering van jobcoaching is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

  • Heb je werk én een diagnose autisme, dan is in de meeste situaties het UWV verantwoordelijk voor de kosten van de jobcoaching. Je mag zelf aangeven dat je de jobcoaching door Jados wilt. Je kunt je aanmelden via onze website waarna we samen de aanvraag in orde maken.
  • Heb je werk maar zat je kort geleden nog in de bijstand/participatiewet, dan kan het zijn dat de gemeente verantwoordelijk is voor de kosten van de jobcoaching. Informeer hier naar bij jouw gemeente(consulent). Deze kan jou ook vertellen of jouw gemeente met ons samenwerkt. Als dat niet zo is kunnen we helaas niets voor je betekenen.
  • Ben je samen met je werkgever op zoek naar jobcoaching? Dan hangt het van een aantal zaken af wie de begeleiding van Jados moet betalen. Meestal is dit het UWV of de gemeente. Heb je (nog) geen of geen recente diagnose of willen jullie niet wachten op de aanvraag bij UWV/gemeente omdat het risico van uitval te groot is? Dan kan de werkgever de jobcoaching (tijdelijk) betalen. Meld je dan (vrijblijvend) aan bij Jados. Samen kijken we dan naar kosten van het traject en wat nodig is om alsnog een traject bij UWV/gemeente op te starten.

De betaling en alles wat komt kijken bij jobcoaching is vaak ingewikkeld en sterk persoonsafhankelijk. We helpen jou of je consulent hier graag bij. Gelukkig is er vaak veel mogelijk. Meld je (vrijblijvend) aan en we kijken vervolgens samen naar de mogelijkheden.

Waar zit Jados?

Jados biedt Jobcoaching in heel Nederland aan*.

We hebben een landelijke overeenkomst met het UWV voor jobcoaching, Naar werk, Werkfit en Modulaire dienstverlening. In onderling overleg maken we afspraken over hoe en waar we je begeleiden.

Voor gemeentelijke financiering (wanneer je een bijstandsuitkering hebt/valt onder de participatiewet) verschilt het per gemeente of je in aanmerking komt voor onze dienstverlening. Informeer hier naar bij je gemeente (consulent).

* De steden zoals vermeld op de locatie pagina elders op deze website en in het aanmeldformulier bieden geen compleet beeld voor een Jobcoaching traject.

 

Bekijk onze locaties

Past Jados
bij jou?

Of eigenlijk: passen we bij elkaar? We hopen dat je met de informatie op deze pagina al een goed beeld hebt gekregen over Jados en of je denkt dat we bij jou passen. Meer informatie over wat nodig is nodig is om jou te kunnen bieden wat je nodig hebt, maar ook welke voorwaarden wij, het UWV of de gemeente stellen vind je bij ‘Past Jados bij jou?’.


Past Jados bij jou?

Aanmelden

Enthousiast geworden over jobcoaching door Jados? Op onze aanmeldpagina vind je belangrijke informatie en wat je kunt doen als je nog vragen hebt. Ook kun je je op deze pagina geheel vrijblijvend aanmelden.


Aanmelden

Contact

Telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 12:00 uur.

 


Onze aanmeldfunctionarissen staan voor je klaar.

Ben je niet in de gelegenheid om ’s ochtends telefonisch contact met ons op te nemen? In de middag zijn we op afspraak bereikbaar. Voor het maken van deze telefonische afspraak kun je mailen naar vragen@jados.nl Hier kun je ook naar mailen voor al je overige vragen.


Christa
Charlotte
Anna
Cora