Waar zit Jados

Locatie
Gemeente Smallingerland

In Gemeente Smallingerland biedt Jados op verschillende manieren ondersteuning aan.

In deze gemeente


Aanmelden

Ambulante Begeleiding

Je hebt het gevoel vast te lopen. Je woont zelfstandig en de taken die hierbij komen kijken kosten je veel moeite. Je twijfelt over studie of werk. Misschien heb je moeite met het opbouwen van een sociaal netwerk, het invullen van je vrije tijd of het aangaan van een liefdesrelatie. Onze ambulante begeleiding ondersteunt je bij de vele facetten van het leven.

Meer info

Werktrajecten
Begeleiding op en naar werk

Als UWV, gemeente, arbodienst, verzekeraar, werkgever of voor jezelf op zoek naar een op autisme gespecialiseerd re-integratiebureau? Jados heeft kennis en ervaring op het gebied van werken én autisme.


Over werktrajecten

Begeleid wonen
bij Jados

Op jezelf (gaan) wonen is een grote stap. Zeker wanneer er meer uitdagingen op je afkomen als werk (zoeken) of studeren. Jados biedt je een eigen woonplek met een vangnet op de achtergrond voor als het toch even nodig is.

In Drachten heeft Jados 1 woonlocatie.


Meer over begeleid wonen

Woonlocatie
in Drachten

Drachten biedt begeleiding aan jongeren en volwassenen met de diagnose autisme. De begeleiding richt zich op verschillende leefgebieden en wordt op maat aangeboden. Eigen regie van de student/jongere over zijn/haar/hen ontwikkelingsmogelijkheden staan bij ons centraal. Begeleiding is tijdens vaste uren aanwezig op de locatie van maandag tot en met vrijdag. In het weekend is er, voor nood, telefonische hulp mogelijk van de bereikbare dienst.

Op dinsdagavond is er een theemoment en 1 keer per maand een bewonersoverleg. Tijdens het overleg komen er verschillende onderwerpen aan bod die bewoners zelf inbrengen. Dit wordt door de bewoners vormgegeven. Begeleiding is hierbij ook aanwezig. Op vrijdagavond eten we gezamenlijk. We doen geregeld gezellige activiteiten. Verder is er altijd
ruimte om activiteiten te ondernemen met elkaar!

Direct aanmelden

De appartementen
De appartementen zijn ruim en licht. De grootte van de 12 appartementen varieert. Elk appartement heeft een woonkamer, een slaapkamer, badkamer met douche en keuken.
Ook heeft ieder appartement een eigen balkon. De begeleiding heeft een kantoor in een van de appartementen, met voor alle bewoners een grote gezamenlijke ruimte. Hierin is o.a. een flinke eettafel en een TV. Beneden hebben we onze eigen grote fietsenstalling voor je fiets of scooter. Je kan voor de deur gratis parkeren.

Omgeving woonlocatie Drachten
Jados Drachten 1 is gevestigd in een voormalig verzorgingshuis waarin nu verschillende zorgaanbieders zijn gevestigd, waaronder Jados met 12 appartementen op de 6de verdieping. Het gebouw is aangepast aan de hedendaagse standaarden voor wat betreft brandveiligheid, toegankelijkheid, internetaansluitingen e.d.
Het gebouw staat in een rustige woonwijk. Er zijn winkels op 500 meter, met enkele supermarkten in de buurt. Ook is er een goede busverbinding met een snelle bus naar Groningen en Leeuwarden (30 minuten).

Huurprijzen
De huurprijzen zijn afhankelijk van de oppervlakte van de appartementen en liggen tussen de € 443 en € 616,- per maand exclusief servicekosten van €182,- per maand.


Direct aanmelden

Contact

Telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 12:00 uur.

 


Onze aanmeldfunctionarissen staan voor je klaar.

Ben je niet in de gelegenheid om ’s ochtends telefonisch contact met ons op te nemen? In de middag zijn we op afspraak bereikbaar. Voor het maken van deze telefonische afspraak kun je mailen naar vragen@jados.nl Hier kun je ook naar mailen voor al je overige vragen.


Christa
Charlotte
Anna
Cora