22 februari 2021

Corona maatregelen Jados

Het land gaat weer open!

‘Na een zware tijd gaat het land weer open’. Naar ons gevoel, passende woorden aan het begin van de persconferentie op 15 januari. En wat is het fijn dat we de komende weken afscheid nemen van bijna alle maatregelen. Dit zien we ook terug in de richtlijnen binnen Jados. Al betekent dit niet dat corona geen invloed meer op ons heeft. Het blijft voor onzekerheden zorgen door mogelijke besmettingen en quarantaines bij medewerkers en cliënten. En ook voor mensen die zich juist veiliger voelen bij het houden van meer afstand tot elkaar is de komende tijd spannend. De impact van de versoepelingen kan voor iedereen anders ervaren worden. We hopen dat het ons ook nu lukt om oog te hebben voor iedereen zijn wensen en gevoelens. En dat we, het is al vaker gezegd, met elkaar in gesprek blijven.

Druk op roosters

De druk op roosters is groot, maar over het algemeen wel onder controle. Soms gaat het gepaard met zorgen of de continuïteit van de zorg niet in gedrang komt. Hopelijk geeft de verkorte quarantaine periode hierin wat lucht. En voor veel medewerkers helpt het ook dat er versoepelingen komen.

De getoonde flexibiliteit, creativiteit en goede communicatie, ook met cliënten werpt zijn vruchten af. Complimenten hiervoor. Samen met het team leidinggevenden, P&O en de OR blijven we de vinger aan de pols houden wat nodig is om de druk aan te kunnen, kijken we wat er eventueel nodig is aan extra kaders en informatie en hoe we het afwegingskader vanuit het RIVM toepasbaar maken voor onze organisatie voor als de situatie zich voordoet dat de basisrichtlijnen niet meer toereikend zijn. Maar ook wat nodig is om straks weer op adem te komen.

Gebruik mondkapjes

Vanaf 25 februari vervalt op bijna alle plekken de mondkapjes plicht. Dit neemt niet weg dat het gebruik van een mondkapje wel geadviseerd wordt. Wanneer een situatie om welke reden dan ook vraagt om een mondkapje te dragen, dan adviseren wij dit vooral te doen en dit uit te leggen aan de mensen om je heen

Bezoekregeling

Een maximum aan het aantal bezoekers thuis is per direct komen te vervallen. Wel blijft tot 25 februari de 1,5 meter richtlijn van kracht en dat bezoek alleen welkom is indien iedereen klachtenvrij is.

Laatste nieuwsBlijf op de hoogte

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan ongeveer tien keer per jaar onze nieuwsbrief.