31 maart 2021

Jados: de nieuwe naam voor Stumass, Capito Wonen en IVA

Vanaf 31 maart heten Stumass, Capito Wonen en IVA (In Voor Autisme) allemaal: Jados. Een nieuwe naam, maar onze dienstverlening blijft hetzelfde: begeleiding als je de diagnose autisme hebt en extra hulp kunt gebruiken bij studie, werk, zelfstandig wonen of een zinvolle invulling van je leven. Hierbij staat de mens en zijn/haar ontwikkeling centraal. Verdergaan onder één naam is minder verwarrend, efficiënt en logisch bij het Jados van nu.
De organisaties werkten al langere tijd samen wat vorig jaar resulteerde in een formele juridische fusie. Vanaf nu treden we ook onder één naam naar buiten.

Krachten bundelen

De afgelopen 10 jaar hebben de afzonderlijke formules hun strepen in de wereld van autisme verdiend. Door de focus op autisme en de specifieke levensfases werk en studie werd begeleiding zeer specialistisch ingezet met mooie resultaten. Door de grote vraag uit heel Nederland naar de gespecialiseerde begeleiding, openden er in steeds meer steden in Nederland één of meerdere Stumass, Capito Wonen of IVA locaties. De laatste jaren werkten Stumass, Capito Wonen en IVA al steeds meer samen. Onder meer door de intreding van de Wmo richtten ze gezamenlijk stichting Jados op. Een belangrijke stap in de samenwerking met gemeenten. Steeds meer cliënten wisten de weg naar een van de drie organisaties te vinden. Mede door de veranderende visie op autisme bij Jados en haar dochterorganisaties. Een visie waarbij de mens en niet het autisme centraal staat en gekeken wordt naar de mogelijkheden om te ontwikkelen en niet naar autisme als een stoornis. De juridisch samenwerking werd vorig jaar bekrachtigd. Vanaf nu treedt Jados ook als één gezicht naar buiten met de livegang van een compleet nieuwe website als aftrap. Jados hoopt door het bundelen van de krachten nog meer te kunnen beteken voor mensen met autisme. Waardoor zij uiteindelijk als vanzelfsprekend deel kunnen nemen aan de maatschappij.

Laatste nieuwsBlijf op de hoogte

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan ongeveer tien keer per jaar onze nieuwsbrief.