7 november 2021

Mogelijkheden in zorgdossier vergroot voor cliënt

Afgelopen periode is er achter de schermen hard gewerkt aan de ‘Mijn Omgeving’ van ons cliëntrapportagesysteem. In deze online omgeving wordt alle informatie verzameld rondom de verleende zorg en nu is de wederkerigheid daarin tussen cliënt en hulpverlener verbeterd.

Cliënten hebben bij Jados veel nieuwe mogelijkheden in hun eigen zorgdossier. Ze zijn door deze mogelijkheden meer in staat om hun zorgtraject en rapportage te volgen en ook mee te doen in overlegpunten. 

Reageren op rapportages

Zo is het mogelijk om in een overzichtelijke omgeving alle rapportages van begeleiding direct, live te bekijken. Als cliënt heb je de mogelijkheid hier direct op te reageren. De begeleiding krijgt hier vervolgens een melding van. Op deze manier wordt het dossier interactiever. 

Documenten inzien

In de online omgeving kunnen cliënten alle documenten rondom hun eigen zorgverlening inzien. Daarnaast staan hier wetenschappelijke artikelen en e-learnings op het gebied van zorg, die de cliënt naar eigen inzicht kan gebruiken. 

Contactgegevens

Rondom de cliënt zijn verschillende zorgmedewerkers betrokken, zoals een (persoonlijk) begeleider, een gedragswetenschapper en een regiomanager. In de nieuwe mijn omgeving staan de contactgegevens van deze personen zodat de cliënt ook zelf contact kan opnemen.

Toestemmingen

Als cliënt mag je zelf toestemming geven voor het delen van je zorggegevens met derden. In het verleden werd deze toestemming gegeven door het zetten van een handtekening op een formulier. Wat inhoudt dat deze toestemming intrekken ook geschiedde via het fysiek zetten van een handtekening. In de nieuwe online omgeving kan de cliënt deze toestemmingen eenvoudig en snel zelf beheren en wordt begeleiding hier direct over op de hoogte gebracht door het systeem. 

Toekomstwensen

De mogelijkheden rondom deze online omgeving blijven in ontwikkeling omdat we nog niet bij ons einddoel zijn: een dossier wat van de cliënt is, en waar de hulpverlener in mag werken. Zo zouden we de cliënt ook graag de mogelijkheid geven om zelf berichten te plaatsen en om bestaande rapportages aan te passen. In overleg met de cliënten blijven we dit gedeelte aanscherpen en blijven we nieuwe mogelijkheden onderzoeken.

Laatste nieuwsBlijf op de hoogte

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan ongeveer tien keer per jaar onze nieuwsbrief.