MENU SLUIT

NVA lichaam

Latere
invulling

Wat betekent dat voor jou als ouder en wat wordt jouw rol? Jij kent jouw kind het beste, hoe maken we hier gebruik van als je kind begeleid gaat wonen of ambulant begeleid wordt door Jados?

Op jezelf (gaan) wonen is een grote stap. Ook voor jou als ouder. Want het betekent je kind ‘loslaten’. Loslaten is niet voor niets een werkwoord. Het is een proces waar aandacht en energie in gaat zitten. En als het goed loopt, is het eigenlijk niet ‘loslaten’, maar ‘anders vasthouden’.

Groot moment
voor ouders en kind

Zelfstandig gaan wonen is een groot moment voor het kind, maar ook voor ouders. Je weet als ouder dat er nog veel te leren is voor het kind, en dat de nodige zaken misgegaan zijn, maar aan de andere kant wil je je kind ook volmondig steunen en vertrouwen dat het goed komt. Dit is een ingewikkelde spagaat.

Bij Jados proberen we de ervaringen en kennis die ouders hebben over hun kind samen te brengen met de kennis die wij hebben over mensen, zorg en autisme, zodat er meer ruimte komt voor het vertrouwen. Misschien kan er ook gezamenlijk genoten worden van de nieuwe situatie. Als deze samenwerking lukt, geeft dit namelijk rust en ruimte voor de cliënt, maar ook voor het systeem er om heen.

Zelfstandig wonen
bij Jados

Bij Jados kennen we twee vormen van begeleiding bij je zelfstandig (leren) wonen. Begeleid wonen op een Jados locatie of ambulante begeleiding als je zelfstandig woont.

Contact

Telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 12:00 uur.

 


Onze aanmeldfunctionarissen staan voor je klaar.

Ben je niet in de gelegenheid om ’s ochtends telefonisch contact met ons op te nemen? In de middag zijn we op afspraak bereikbaar. Voor het maken van deze telefonische afspraak kun je mailen naar vragen@jados.nl Hier kun je ook naar mailen voor al je overige vragen.


Christa
Charlotte
Anna
Karlijn