MENU SLUIT

Re-integratie

Re-integratie
Jouw weg (terug) naar werk

Coaching bij het vinden van een passende werkplek.

Je hebt de diagnose autisme en je loopt vast bij je weg naar werk. Misschien ben je net afgestudeerd en wil je graag aan het werk, of je bent een periode werkloos geweest en je wilt heel graag weer aan de slag. Jados kan je hierbij ondersteuning bieden.

Voorbeelden bij re-integratie met behulp van Jados

 • Je weet niet wat voor werk je zoekt of voor wat voor bedrijf je wil werken
 • Je bent uitgevallen in je huidige werk, waardoor je graag aan de slag wilt in een andere functie
 • Je ziet op tegen (starten) met werken, terwijl het je aan de andere kant ook aanspreekt
 • Het ontbreken van diploma’s of werkervaring

Dit zijn zomaar wat voorbeelden; voor jou kunnen dat natuurlijk heel andere redenen zijn. Iedereen is uniek en daar proberen we op aan te sluiten. We gaan hierbij uit van ieders kracht en ontwikkelingsmogelijkheden. Vertrouwen en gelijkwaardigheid zijn belangrijk voor ons. We werken samen met jou aan het vinden van een geschikte werkplek.

Jados heeft verschillende trajecten die we kunnen inzetten bij jouw re-integratieproces.

 • Modulaire dienstverlening
  Als de stap naar werk nog heel groot is
 • Werkfit
  Je wil je werknemersvaardigheden eerst vergroten/versterken voordat je aan het werk gaat
 • Naar werk
  Voor het daadwerkelijk vinden van een baan

Zoek jij tijdens één van deze re-integratietrajecten ook begeleiding in je thuissituatie? Bekijk dan de mogelijkheden van Jados.

Verschillende re-integratie
werktrajecten

Modulaire dienstverlening

Soms is de stap naar werk te groot om in korte tijd te kunnen overbruggen. In dat geval wordt modulaire re-integratiediensten ingezet. Dit zijn 4 trajecten die los van elkaar ingezet kunnen worden; je kunt dus 1 traject volgen, maar je kunt ze ook alle 4 volgen. Tijdens deze trajecten wordt gewerkt aan:

Participatie interventie : als je hulp kunt gebruiken bij het uitbreiden van je sociale contacten.

Bevorderen maatschappelijke deelname: voor het versterken van je zelfvertrouwen en zelfbeeld, het leren stellen van grenzen en het opbouwen van het aantal uren dat je werkt.

Praktijkassessment: bedoeld voor als het moeilijk in te schatten is wat de mogelijkheden zijn qua werk. Je kunt op verschillende werkplekken en/of afdelingen meedraaien om te kijken wat je aanspreekt. Tegelijkertijd onderzoeken we wat goed gaat en waar nog eventuele leerdoelen liggen.

Begeleiding bij scholing: voor als je ondersteuning nodig hebt bij het volgen van een opleiding. Scholing is noodzakelijk om weer aan het werk te kunnen en moet voldoen aan een aantal eisen (de opleiding mag bijvoorbeeld niet langer dan een jaar duren). We kunnen samen met jou uitzoeken of dit van toepassing is.

Werkfit

Met een Werkfit traject werk je aan het versterken van werknemersvaardigheden: het verbeteren van de persoonlijke effectiviteit en het verkennen van de arbeidsmarkt. Hierbij kan een beroepskeuze onderzoek, psycho-educatie gericht op werk en versterken van werknemersvaardighedentraining worden ingezet. Ook werken op een werkervaringsplaats of bijvoorbeeld het volgen van een assertiviteitstraining of een snuffelstage kan onderdeel zijn van een Werkfit traject.

Naar werk

‘Naar werk’ heet het traject als je al (bijna) weet wat voor werk je wil doen en je beschikt over voldoende vaardigheden om aan het werk te gaan. In dit traject helpen we je in kaart te brengen op welke functies en bij welk type bedrijven je kunt solliciteren. Als dat nodig is kunnen we je helpen bij het schrijven van een goede sollicitatiebrief en cv. Of we oefenen vaardigheden voor het voeren van een sollicitatiegesprek. Dit kan individueel en soms ook in kleine groepjes. Indien wenselijk kunnen we namens jou werkgevers benaderen (acquisitie).

Wijze van
financieren

Om tot goede resultaten te komen, hebben we bij Jados verschillende manieren van ondersteuning. Het hangt van de situatie af hoe onze ondersteuning bij het vinden van werk  georganiseerd/gefinancierd wordt:

 • Participatiewet-/P-wetuitkering (voorheen bijstand)
  Heb je een uitkering uit de P-wet / participatiewet (voorheen heette dit de bijstand) dan is de gemeente verantwoordelijk voor jouw re-integratie.
  In elke gemeente is het uitvoeren van re-integratietrajecten anders geregeld. Meld je aan via de website of bel/mail ons, dan bekijken we direct de beschikbare mogelijkheden in jouw gemeente.
 • Je hebt (nog) geen uitkering
  Als je (nog) geen uitkering hebt moeten we samen even puzzelen wat de mogelijkheden zijn. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te onderzoeken.
 • Je hebt een Wajong-, WW-, WIA- of Ziektewet- uitkering
  Bij deze uitkeringsvormen is het UWV verantwoordelijk voor jouw re-integratie. UWV heeft een aantal manieren bedacht die wij in kunnen zetten om jou hierbij te ondersteunen. Deze zijn stapsgewijs opgebouwd:

  1. Modulaire Dienstverlening
   Als de stap naar werk nog erg groot is.
  2. Werkfit
   Je wil werknemersvaardigheden vergroten/versterken voordat je aan het werk gaat.
  3. Naar werk
   Voor het daadwerkelijk vinden van een passende baan vinden.
  4. Jobcoaching
   Je hebt een baan en wil deze behouden via een traject bij UWV.

Aanmelden

Jados in Nederland

Jados vind je in veel gemeenten door heel Nederland. Hier werken we met kleine, zelfstandige teams. Elke team is multidisciplinair en heeft expertise op begeleiding, autisme en werk. Wil je meer informatie over de Jados dienstverlening in jouw gemeente? Klik op de stad van je keuze of bekijk de kaart.


Contact

Telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 12:00 uur.

 


Onze aanmeldfunctionarissen staan voor je klaar.

Ben je niet in de gelegenheid om ’s ochtends telefonisch contact met ons op te nemen? In de middag zijn we op afspraak bereikbaar. Voor het maken van deze telefonische afspraak kun je mailen naar vragen@jados.nl Hier kun je ook naar mailen voor al je overige vragen.


Christa
Charlotte
Anna
Adinda