MENU SLUIT

en werken

Zelfstandig wonen
tijdens je werkzame leven

Jados begeleidt je op een manier die je helpt inzicht te krijgen in je eigen persoonlijkheid en in jouw levensverhaal om het autisme heen. Zo leer je een reële inschatting te maken van je huidige kunnen en van wat je allemaal nog kunt ontwikkelen. Je wordt begeleid op verschillende gebieden: wonen, werken en leven. Naast de vaardigheden die nodig zijn om zelfstandig te wonen, worden vaardigheden aangeleerd om je werk zo goed mogelijk te kunnen doen. Als je nog geen werk hebt gaan we een traject in om een werkplek  voor jou te vinden.

Gedurende jouw traject bij Jados wordt de hoeveelheid zorg in een relatief korte periode steeds verder afgebouwd van uitgebreide en intensieve ondersteuning naar steeds minder ondersteuning.

Omdat iedere persoon uniek is, is onze begeleiding maatwerk. We vinden het belangrijk om samen met jou het begeleidingsplan op te stellen. Jij kent jezelf tenslotte het beste. Het begeleidingsplan bestaat uit ontwikkelingsgerichte begeleidingsdoelen waaraan je werkt. Over de exacte invulling van de begeleiding maak je afspraken met je begeleider. Zodra doelen gehaald zijn of er nieuwe doelen ontstaan, passen we het begeleidingsplan aan.

De ambulant begeleider

Je hebt een vaste begeleider met wie je per week een aantal afspraken plant. De intensiteit of hoeveelheid uren wordt bepaald door je begeleidingsbehoefte, je eigen hulpvraag en je indicatie. Tijdens de begeleidingsmomenten bespreek je met je begeleider hoe het met je gaat op de verschillende gebieden en werk je aan je begeleidingsdoelen.

Voor ondersteuning en hulp in noodgevallen is er 24 uur per dag en 7 dagen per week een bereikbare dienst telefonisch bereikbaar.

Team

Je begeleider werkt niet alleen, maar kan terugvallen op een team van professionals. Achter de schermen zijn gedragswetenschappers betrokken bij jouw begeleidingstraject met een focus op jouw persoonlijke ontwikkeling. Alle medewerkers van Jados beschikken minimaal over een relevant hbo-diploma en hebben aanvullende cursussen over autisme gevolgd.

Zorgkosten

Om in aanmerking te komen voor begeleiding door Jados heb je een Wmo zorgindicatie van de gemeente nodig. Hieruit worden je zorgkosten gefinancierd. Dit verschilt per gemeente. Net als het aanvraagtraject van de indicatie en financiering. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met een van onze aanmeldfunctionarissen.
T: (026) 353 02049 (Telefonisch op werkdagen tussen 9-12 uur en 13-16 uur.)
E: vragen@jados.nl

Eigen bijdrage

Iedereen die Wmo zorg ontvangt betaalt een eigen bijdrage aan de gemeente. De eigen bijdrage betaal je uit eigen middelen en mag dus niet vanuit zorggeld betaald worden. De meeste hulp of ondersteuning die de gemeente aanbiedt, valt onder de eigen bijdrage Wmo van maximaal € 19,-. In een enkel geval vraagt uw gemeente nog een aparte bijdrage in de kosten. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met het Wmo loket via de website van de gemeente.

"Bij Jados kun je jezelf echt ontwikkelen, omdat er echt geluisterd wordt. "

Past Jados
bij jou?

Of eigenlijk: passen we bij elkaar? We hopen dat je met de informatie op deze website een voldoende beeld hebt gekregen over Jados en of je denkt dat we bij jou passen. Heb je vragen en vind je het antwoord niet op deze site? Neem dan vooral contact op.

Er is altijd maatwerk mogelijk, maar de volgende criteria gelden als uitgangspunt om voor onze begeleiding in aanmerking te komen.

  • Je hebt een diagnose autisme Je bent minimaal 18 jaar, of wordt 18 binnen een half jaar nadat je bij Jados start.
  • Je hebt een beschikking van de gemeente voor een Wmo maatwerkvoorziening die qua aantal uur en zorginhoud aansluit bij de dienstverlening die je bij Jados wilt inkopen of vraagt deze aan.
  • Je bent gemotiveerd om te werken aan het vergroten van je zelfstandigheid.
  • Je staat open voor begeleiding en accepteert de hulp die je nodig hebt.
  • Je houdt je aan gemaakte afspraken met begeleiding.

Aanmelden

Jados in Nederland

Jados vind je in veel gemeenten door heel Nederland. Hier werken we met kleine, zelfstandige teams. Elke team is multidisciplinair en heeft expertise op begeleiding, autisme en werk. Wil je meer informatie over de Jados dienstverlening in jouw gemeente? Klik op de stad van je keuze of bekijk de kaart.


Locaties

Contact

Telefonisch bereikbaar op werkdagen

(tussen 9-12 en 13-16 uur)


Onze aanmeldfunctionarissen staan voor je klaar.


Christa
Charlotte
Adinda
Evelien