Waar zit Jados

Nijmegen 4
Studentenhuis

Jados Nijmegen 4 beslaat de helft van een twee-onder-een-kap woning. In 2012 is het pand, een oude groentewinkel, geheel gerenoveerd tot een studentenhuis. Het heeft een grote woonkamer met open keuken, wat uitnodigt om gebruik van te maken. Voor in de woonkamer bevindt zich het kantoor van begeleiding. De tuin is gericht op het oosten. Een deel van de tuin bestaat uit gras of wildgroei en een deel wordt bezet door een groentetuin. Achter in de tuin is een overkapte fietsenstalling en een zitgelegenheid waar de studenten zo nu en dan barbecueën. Het huis heeft een klein voortuintje waar je ook je fiets kwijt kan. Bij Nijmegen 4 is er plek voor 8 studenten. De kamers variëren in grootte van 8 tot 20m2. Voor gemeenschappelijk gebruik zijn er een wasmachine, 2 koelkasten, 3 vriezers, 3 toiletten, 2 douches en een kelder voor opslag. Elke student heeft zijn eigen kastjes in de keuken en plankje in de koelkast en vriezer.

Direct aanmelden

Omgeving

Jados Nijmegen 4 ligt dichtbij een druk kruispunt, maar in een rustige wijk. Op loopafstand tref je onder andere supermarkten, een bakker en drogisterijen. Elk kwartier vertrekt er dichtbij een bus naar het station. In 15 minuten fietsen ben je op de hogeschool of universiteit. Ook het centrum van Nijmegen is te bereiken binnen een kwartiertje. Nijmegen 4 ligt op loopafstand van een groot bos waar je heerlijk kan wandelen.

Begeleiding en activiteiten

In dit studentenhuis wordt elke 2 weken een bewonersoverleg georganiseerd waarin de studenten onderwerpen bespreken die bij hen spelen op dat moment. Hierbij kun je denken aan het verdelen van schoonmaaktaken, een datum prikken voor gezamenlijk koken en eten of het plannen van een huisactiviteit. Hiernaast is er ook ruimte voor eigen inbreng van onderwerpen, ook vanuit begeleiding. Er wordt regelmatig initiatief genomen door studenten om samen een film te kijken of een spelletje te spelen. Zo nu en dan worden er ook activiteiten georganiseerd in samenwerking met andere Jados huizen in Nijmegen, zoals een BBQ of spelletjesavond.

Huurprijzen

De huurprijzen inclusief voorschot servicekosten liggen tussen de €280,- en €505,- per maand.


Direct aanmelden