4 januari 2022

Mijn eerste 3 maanden werken bij Jados

Collega Sanne is woonbegeleider bij Jados Maastricht. Ze is nu 3 maanden in dienst en vertelt je graag over deze eerste periode.


Door Sanne Knops

“De tijd vliegt om en zo waren ook al snel mijn eerste drie maanden bij Jados voorbij! Sinds ik deze vacature langs zag komen bij een oud-studiegenoot heb ik het gevoel dat ik echt op mijn plek ben gekomen. Een jonge organisatie spreekt mij ontzettend aan. Eentje die altijd in beweging is en daadwerkelijk naar iedereen luistert. Cliënten, medewerkers en iedereen die ertoe doet; iedere mening telt hier.

Open-minded(?)

Hoe open-minded ik mezelf ook acht, sinds mijn tijd bij Jados is het mij opgevallen dat ik toch enigszins een stereotypisch beeld over autisme had. Met name over de kenmerken waar vaak over wordt gesproken binnen opleidingen en in de wereld om ons heen. Iedereen lijkt een eigen mening over autisme te hebben. Het is boeiend om te zien dat het echt een spectrum is en hoe een diagnose zich bij iedereen anders uit. Een leerproces voor mijzelf om mijn eigen beeld opnieuw onder de loep te nemen en te leren van iedereen die ik hier tegenkom.

De gedachtegang van de bewoners hier om mij heen zet mij iedere dag aan het denken. Geen enkel mens is hetzelfde en iedereen ervaart zijn of haar wereld op hun eigen unieke manier, ongeacht of hier een diagnose aan wordt geplakt.

Ik denk dat wij binnen Jados allemaal weer iedere dag leren dat een diagnose je niet hoeft te beperken tot één manier van leven, maar juist een breed scala aan verschillende mogelijkheden biedt. Dit hoeft niet zonder slag of stoot te gaan, daarom zijn we er juist voor elkaar.”

Werken bij Jados

Wil jij ook werken bij Jados? Check onze vacatures!
Lees ook deze verhalen