28 juli 2023

Nieuwe zorg van Jados in onze hoofdstad

“We gaan een nieuwe uitdaging aan bij Jados Amsterdam!”, vertelt Alette de Jong, teamleider van Jados, enthousiast.

“Ja, een heel nieuw traject”, waarbij Alette de Jong initieert om met Jados Amsterdam een mooie samenwerking aan te gaan met andere zorgpartijen. En van dit plan werd ook de gemeente Amsterdam enthousiast, die wilt gaan samenwerken. Is dat geen geweldig nieuws? Dit betekent dat wij nog meer jong volwassenen met autisme kunnen helpen die vastlopen in studie en werk of daar ondersteuning bij nodig hebben. Wij kunnen vanaf juli 2023 uitbreiden met een opbouw van 9 cliënten naar 34 cliënten binnen een half jaar.

Nieuwe samenwerkingen

En daarnaast kunnen we via onze samenwerkingspartners ook andere Amsterdammers die vastlopen op andere levensgebieden, zoals bijvoorbeeld dakloze jongeren, zorg bieden. “Het mooie is dat wij met de partijen samen wel 174 Amsterdammers kunnen gaan helpen binnen een half jaar”, zegt Alette.

Onze partners zijn: stichting Regenboog, Amsta en Zorgeloos. Neem eens een kijkje op de sites voor hun expertise.

Voor Jados zijn we volop bezig geweest met het werven van medewerkers voor zowel ambulante ondersteuning als begeleid wonen. Er komt nu ook woongroep in Amsterdam, deze is helemaal nieuw. En daarnaast gaat onze ‘intensieve’ ambulante zorg van start. Dit houdt in dat een cliënt twee tot vijf uren begeleiding per week kan krijgen. We blijven ook onze ‘normale’ ambulante zorg bieden, deze wordt nu alleen vanuit het PGB budget van een cliënt.

Voor de jong volwassenen en de andere zorgvragen, start de aanvraag bij het zogenaamde ‘Buurtteam’ van gemeente Amsterdam. Bij hen kunnen Amsterdammers die vastlopen op allerlei levensgebieden terecht met hun hulpvraag. “Soms is een luisterend oor voldoende”, zegt de gemeente. Maar vaak is er meer nodig. Een deel van die zorg kunnen wij dus als Jados bedienen, samen met onze drie zorgspecialist-partners.

Wij kunnen niet wachten om nog meer cliënten te helpen groeien in hun kracht te zetten!

 

 

 
Lees ook deze verhalen