MENU SLUIT

Jobcoaching

Jobcoaching
Het behouden van werk

Je hebt een baan. Daar ben je blij mee en het gaat op zich ook goed. Wel heb je  moeite met bepaalde onderdelen die bij het werk horen. Jados biedt deze jobcoaching.

Job coaching is gericht op het behouden en mogelijk uitbreiden van jouw werk. De ondersteuning is er voor jou maar ook voor je werkgever en collega’s. Vaak ondersteunt een coach in de eerste periode op je (nieuwe) werk. Het kan ook zijn dat ondersteuning bij het behouden van werk juist nodig is als je ergens al lang werkt, bijvoorbeeld als je opeens een andere leidinggevende krijgt, er veel nieuwe collega’s zijn of wanneer je werkzaamheden veranderen.

In overleg met jou en je werkgever kan de werkcoach op verschillende manieren ondersteunen. Hier enkele voorbeelden:

  • De werkcoach helpt je bij het voorbereiden van gesprekken met je leidinggevende en/of collega’s. Hij/zij kan ook bij deze gesprekken aanwezig zijn om je te steunen.
  • De werkcoach helpt je bij het structureren van je werkzaamheden, het aangaan van contact met je collega’s en/of dient als vraagbaak rondom werknemersvragen.
  • De werkcoach kan een periode met je meewerken/helpen inwerken.

De bedoeling is dat de intensiteit van jobcoaching afneemt zodat je na verloop van tijd zonder werkcoach werkt. We gaan hierbij uit van ieders kracht en de mogelijkheid van ontwikkeling. Vertrouwen en gelijkwaardigheid zijn belangrijk voor ons. We werken samen met jou aan het behouden van je werkplek en waar mogelijk zoeken we samen naar uitbreiding of verdieping in je werk.

Is op een later moment weer job coaching nodig, dan kunnen we dat opnieuw aanvragen.

Jobcoaching wordt betaald door de gemeente, het UWV of je werkgever. Heb je hier een vraag over: neem dan contact met ons op.

Heb je, naast je werktraject, ook behoefte aan begeleiding bij je thuissituatie omdat je vastloopt op andere aspecten in het leven? Ook hiervoor kun je bij Jados terecht. We bieden begeleiding bij jou thuis, maar het is ook mogelijk om bij Jados te komen wonen.

"‘Dit kan jij echt niet doen hoor, daar raak jij overprikkeld van.’ Dit is iets wat ik, en met mij vast vele anderen, regelmatig te horen krijg. Maar, wat nou als ik eens anders ben? Ja, ik heb autisme. Nee, ik kan niet helemaal niks."

Jados in Nederland

Jados vind je in veel gemeenten door heel Nederland. Hier werken we met kleine, zelfstandige teams. Elke team is multidisciplinair en heeft expertise op begeleiding, autisme en werk. Wil je meer informatie over de Jados dienstverlening in jouw gemeente? Klik op de stad van je keuze of bekijk de kaart.


Bekijk de kaart

Contact

Telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 12:00 uur.

 


Onze aanmeldfunctionarissen staan voor je klaar.

Ben je niet in de gelegenheid om ’s ochtends telefonisch contact met ons op te nemen? In de middag zijn we op afspraak bereikbaar. Voor het maken van deze telefonische afspraak kun je mailen naar vragen@jados.nl Hier kun je ook naar mailen voor al je overige vragen.


Christa
Charlotte
Anna
Adinda