MENU SLUIT

studietijd

Zelfstandig wonen
tijdens je studietijd

Jados begeleidt je op een manier die je helpt inzicht te krijgen in jezelf en in jezelf in relatie tot anderen. Jouw levensverhaal is daarbij belangrijk. Je wordt begeleid op verschillende gebieden: wonen, studeren en leven. Er wordt aandacht  besteed aan de identiteitsontwikkeling van scholier naar student en van adolescent naar volwassene. Ook voor jezelf opkomen  en je zelfredzaamheid (weerbaarheid) ontwikkelen zijn belangrijke onderdelen van de begeleiding. Gedurende jouw traject bij Jados wordt de hoeveelheid zorg in een relatief korte periode steeds verder afgebouwd van uitgebreide en intensieve ondersteuning naar steeds minder ondersteuning.

Omdat iedere persoon uniek is, is onze begeleiding maatwerk. We vinden het belangrijk om samen met jou het begeleidingsplan op te stellen. Jij kent jezelf tenslotte het beste. Het begeleidingsplan bestaat uit ontwikkelingsgerichte begeleidingsdoelen waaraan je werkt. Over de exacte invulling van de begeleiding maak je afspraken met je begeleider. Zodra doelen gehaald zijn of er nieuwe doelen ontstaan, passen we het begeleidingsplan aan.

Ambulante begeleiding tijdens je studie

Binnen de ambulante begeleidingstrajecten zijn de volgende onderwerpen vaak terug te vinden: leren herkennen wanneer je vastloopt (in een taak), opbouwen van vriendschappen, werken aan je gezondheid, een studieplanning maken, contact met je opleiding, zoeken van een hobby of het omgaan met stress en angst. En dit zijn maar enkele voorbeelden want in een begeleidingstraject kan alles aan bod komen.

De ambulant begeleider

Je hebt een vaste begeleider met wie je per week een aantal afspraken plant. De intensiteit of hoeveelheid uren wordt bepaald door je e eigen hulpvraag en je indicatie. Tijdens de begeleidingsmomenten bespreek je met je begeleider hoe het met je gaat op de verschillende levensgebieden en werk je aan je begeleidingsdoelen.

Voor ondersteuning en hulp in noodgevallen is 24 uur per dag en 7 dagen per week een bereikbare dienst telefonisch bereikbaar.

Team

Je begeleider werkt niet alleen, maar kan terugvallen op een team van professionals. Achter de schermen zijn gedragswetenschappers betrokken bij jouw begeleidingstraject met een focus op jouw persoonlijke ontwikkeling. Alle medewerkers van Jados beschikken minimaal over een relevant hbo-diploma en hebben aanvullende cursussen over autisme gevolgd.

Zorgkosten

Om in aanmerking te komen voor ambulante begeleiding tijdens je studie door Jados heb je een Wmo zorgindicatie van de gemeente nodig. Hieruit worden je zorgkosten gefinancierd. Dit verschilt per gemeente. Net als het aanvraagtraject van de indicatie en financiering. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met onze aanmeldfunctionarissen.

T: (026) 353 03 49 (Telefonisch op werkdagen tussen 9-12 uur en 13-16 uur.)
E: vragen@jados.nl

Eigen bijdrage

Iedereen die Wmo zorg ontvangt betaalt een eigen bijdrage aan de gemeente. De eigen bijdrage betaal je uit eigen middelen en mag dus niet vanuit zorggeld betaald worden. De meeste hulp of ondersteuning die de gemeente aanbiedt, valt onder de eigen bijdrage Wmo van maximaal € 19,-. In een enkel geval vraagt uw gemeente nog een aparte bijdrage in de kosten. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met het Wmo-loket via de website van de gemeente.

"Achteraf was Jados tijdens mijn studie ook perfect geweest; dan had ik hulp gekregen en zou ik veel minder last hebben gehad van angsten."

Past Jados
bij jou?

Of eigenlijk: passen we bij elkaar? We hopen dat je met de informatie op deze website een voldoende beeld hebt gekregen over Jados en of je denkt dat we bij jou passen. Heb je vragen en vind je het antwoord niet op deze site? Neem dan vooral contact op.

Er is altijd maatwerk mogelijk, maar de volgende criteria gelden als uitgangspunt om voor onze begeleiding in aanmerking te komen.

  • Je hebt een diagnose autisme
  • Je bent minimaal 18 jaar, of wordt 18 binnen een half jaar nadat je bij Jados start.
  • Je hebt een beschikking van de gemeente voor een Wmo maatwerkvoorziening die qua aantal uur en zorginhoud aansluit bij de dienstverlening die je bij Jados wilt inkopen of vraagt deze aan.
  • Je bent gemotiveerd om te werken aan het vergroten van je zelfstandigheid.
  • Je staat open voor begeleiding en accepteert de hulp die je nodig hebt.
  • Je houdt je aan gemaakte afspraken met begeleiding.

Aanmelden

Jados in Nederland

Jados vind je in veel gemeenten door heel Nederland. Hier werken we met kleine, zelfstandige teams. Elke team is multidisciplinair en heeft expertise op begeleiding, autisme en werk. Wil je meer informatie over de Jados dienstverlening in jouw gemeente? Klik op de stad van je keuze of bekijk de kaart.


Bekijk de kaart

Contact

Telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 12:00 uur.

 


Onze aanmeldfunctionarissen staan voor je klaar.

Ben je niet in de gelegenheid om ’s ochtends telefonisch contact met ons op te nemen? In de middag zijn we op afspraak bereikbaar. Voor het maken van deze telefonische afspraak kun je mailen naar vragen@jados.nl Hier kun je ook naar mailen voor al je overige vragen.


Christa
Charlotte
Anna
Adinda