MENU SLUIT

Jados & NVA

Waar ligt
jouw grens?

Jados helpt je weerbaarheid en zelfstandigheid te vergroten om vastlopen te voorkomen. Onze kracht? Verder kijken dan autisme.

Begeleiding
tijdens je studietijd

Starten met een nieuwe opleiding, nieuwe mensen en misschien verhuizen? Er verandert veel zodra je gaat studeren. Om deze studietijd succesvol te laten verlopen, kan begeleiding essentieel zijn.

Jados biedt gespecialiseerde begeleiding aan studenten met autisme. Begeleiding die er op gericht is je zelfredzaamheid en weerbaarheid te vergroten. Vaardigheden leren te ontwikkelen die nodig zijn om je studietijd succesvol te doorlopen en om (op termijn) zelfstandig te wonen. Aansluiting zoeken bij die onderdelen waar jij dat bij nodig hebt. We zorgen dat we op de achtergrond aanwezig zijn en beschikbaar als dat voor jou nodig is.

Studeren met autisme

Jados is er voor (aankomend) studenten die de diagnose autisme hebben.  Je kunt in een van onze studentenhuizen komen wonen of we begeleiden je in je eigen woonomgeving. Op onze locatiepagina vind je al onze studentenhuizen en de steden waar we bieden. De foto’s op de site geven alvast een beeld van onze locaties.


Meer informatie over begeleiding tijdens je studietijd

Gespecialiseerde coaching
bij (je weg naar) werk

Jados biedt gespecialiseerde ondersteuning voor mensen met autisme bij het vinden en behouden van werk. We doen dat op verschillende manieren.

Wonen op een Jados woonlocatie

Op jezelf (gaan) wonen is een grote stap en het kan voelen als een te grote stap. Zeker als er meer nieuwe uitdagingen op je afkomen, zoals (het zoeken van) een baan. Wat uitkomst zou bieden is een eigen woonplek met een vangnet op de achtergrond voor als het toch even nodig is. Zodat je de vaardigheden leert ontwikkelen die horen bij zelfstandigheid.

Ambulante begeleiding

Als je zelfstandig woont of gaat wonen, maar hierbij ondersteuning nodig hebt, dan is onze ambulante begeleiding misschien wel iets voor jou.

Eén van onze medewerkers begeleidt je in je eigen woonomgeving en komt op afspraak bij je langs. De intensiteit of hoeveelheid uren wordt bepaald door je hulpvraag en je indicatie.

Vinden van werk

Werk is belangrijk. Het kan voldoening geven, je kunt jezelf ontwikkelen. Werk zorgt voor daginvulling, sociale contacten en een inkomen. Je voelt je er prettiger door. Zomaar enkele redenen waarom mensen graag werken, maar dit is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Jados kan je ondersteunen bij jouw weg naar werk.

Jobcoaching – Behouden van werk

Het kan ook zijn dat je al een geschikte werkplek hebt maar dat je moeite hebt met de zaken die hierbij komen kijken. Bijvoorbeeld het werktempo, overzicht houden, contact met je collega’s of gesprekken met je leidinggevende. We zijn er voor zowel de werknemer als de werkgever.


Meer informatie begeleiding bij (je weg) naar werk

Jados in Nederland

Jados vind je in veel gemeenten door heel Nederland. Hier werken we met kleine, zelfstandige teams. Elke team is multidisciplinair en heeft expertise op begeleiding, autisme en werk. Wil je meer informatie over de Jados dienstverlening in jouw gemeente? Klik op de stad van je keuze of bekijk de kaart.


Bekijk de kaart

Contact

Telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 12:00 uur.

 


Onze aanmeldfunctionarissen staan voor je klaar.

Ben je niet in de gelegenheid om ’s ochtends telefonisch contact met ons op te nemen? In de middag zijn we op afspraak bereikbaar. Voor het maken van deze telefonische afspraak kun je mailen naar vragen@jados.nl Hier kun je ook naar mailen voor al je overige vragen.


Christa
Charlotte
Anna
Cora