MENU SLUIT

NVA magazine – Slaap

Angst voor wakker liggen

Daar waar de aandacht bij slaapproblemen al snel gaat naar de avondroutine, het gamen, het beeldschermgebruik en de koffieconsumptie, zien we bij onze cliënten vaak (ook) iets anders gebeuren.

Een grote angst om alleen in het donker wakker te liggen met gedachten over jezelf. Gedachten over de dag en alle sociale situaties. Gedachten over alles wat morgen nog moet. Hoe stiller je ligt, hoe meer de gedachten komen en hoe meer de angst stijgt. Best veel van deze cliënten hebben het nodig om zichzelf dusdanig uit te putten zodat slapen vrijwel direct lukt en wakker liggen zo kort mogelijk duurt. Daarom gaat men soms veel later naar bed dan de omgeving verstandig vindt. En wat handig is voor school, studie of werk. Dan handig is voor school, studie of werk. Dus eigenlijk is dit niet de beste oplossing. Maar wat dan wel?

Eerst minder gedachten en stress. Dan lukt het slapen pas beter. Misschien kan onze begeleiding jou hierbij helpen. Kijk eens bij onze diensten om te zien wat wij voor jou kunnen betekenen.

Studietijd>

Maatwerk begeleiding tijdens jouw studietijd

Werken>

Coaching bij het vinden of het behouden van werk

Wonen> 

Jados heeft woonlocaties door het land voor mensen met autisme die (gaan) studeren of werken/richting werk gaan.

Begeleiding van Jados

Bij Jados begeleiden we mensen met autisme in de levensfases studie of werk. We bieden ambulante begeleiding, wonen op woonlocaties of begeleiding naar/op werk. Onze collega’s zitten verspreid door het land. Bekijk hier op welke locaties we actief zijn.

Bij onze begeleiding hebben we aandacht voor de gehele mens.

Aanleg, omgeving en rijping hebben invloed op de ontwikkeling. Je wordt gevormd door wat je meemaakt in het leven. Hiermee zeggen we dat je levensgeschiedenis belangrijk is om bepaalde dingen in het heden te begrijpen. De één is van nature introvert, de ander extravert. Maar je kunt door omstandigheden ook introvert of extravert geworden zijn. Je raakt dan verwijderd van wie je écht bent. Samen gaan we op onderzoek uit door verbinding te maken met jouw (intuïtieve) kennis over jezelf.

Steeds proberen we aan te sluiten bij jou.

Contact

Telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 12:00 uur.

 


Onze aanmeldfunctionarissen staan voor je klaar.

Ben je niet in de gelegenheid om ’s ochtends telefonisch contact met ons op te nemen? In de middag zijn we op afspraak bereikbaar. Voor het maken van deze telefonische afspraak kun je mailen naar vragen@jados.nl Hier kun je ook naar mailen voor al je overige vragen.


Christa
Charlotte
Anna
Cora