Waar zit Jados

Leeuwarden 2
Woonlocatie

Op jezelf maar toch een beetje met elkaar. In dit oude pand heeft ieder zijn eigen unieke appartement. Niet alleen Jados maar ook een andere zorginstelling en ook particulieren wonen met zijn allen in dit grote pand. Het pand heeft 4 verdiepingen en is opgedeeld in appartementen. Als bewoner heb je je eigen brievenbus bij de vooringang en toegang tot de fietsenstalling beneden.

De begeleiding heeft een kantoor aan de voorzijde met daar tegenover de door de bewoners genoemde GVR (Grote Vriendelijke Ruimte) Dit is een ruimte waar je samen met andere bewoners van Jados samen dingen kan doen, van samen koken/eten tot het organiseren van spelavonden. Om de week word hier ook een bewonersoverleg gehouden. Hier bespreken we alles wat er maar ter tafel komt met betrekking tot het wonen op de Eewal. Zo kun je ook van elkaar heel veel leren en helpen bewoners elkaar ook als ze hulp nodig hebben.


Direct aanmelden

Begeleiding bij Jados Leeuwarden 2

Bij de GVR op het whiteboard kun je ook zien wie van de begeleiding dienst heeft net als andere nuttige informatie. Ook hangt er een handig bord waaraan je kan zien of de begeleiding beschikbaar, op de andere locatie of in gesprek is. De begeleiding is tussen 8:00 en 21:00 altijd telefonisch of via Whatsapp bereikbaar.
In principe staat de deur van de begeleiding altijd open voor al je vragen. Eens per week heb je samen met je persoonlijk begeleider een gesprek over hoe het met je gaat, bespreken we je doelen en wat jij verder graag wilt delen. In het weekend is er geen begeleiding aanwezig. Wel hebben wij bij Jados een bereikbare dienst; mocht je op het moment dat er geen begeleiding aanwezig is in huis toch vastlopen/ hulp nodig hebben, dan kun je terecht bij de bereikbare dienst.

Omgeving Jados Leeuwarden 2

In dit in 1895 gebouwde monumentale pand midden in de binnenstad is alles dichtbij; winkels, supermarkten en horeca allemaal op loop/fietsafstand. De omliggende straten zijn weg van de drukte en het is er eigenlijk altijd rustig met weinig verkeer. Vanuit de deur naar rechts zitten bekende cafés zoals De Walrus en Spinoza en als je direct rechtdoor loopt kom je op de Voorstreek en de Kelders. Aan deze gracht zitten allerlei winkels en eetgelegenheden. Vanuit de deur links loop je binnen vijf minuten naar Hoeksterend waar een grote Jumbo supermarkt is gevestigd met bijgevoegde Parkeergarage handig voor als je bezoek van ver wilt ontvangen aangezien er bij de Eewal in de straat zelf geen parkeergelegenheid is.

Financiering

Om in aanmerking te kunnen komen voor zorg bij Jados Leeuwarden 2, ben je afhankelijk van een indicatie van de gemeente Leeuwarden. De kosten voor de huur zijn wel voor eigen
rekening. De huurprijzen liggen tussen de €700 en €790 exclusief servicekosten (ongeveer €155) per maand. Voor deze studio’s is het mogelijk om huurtoeslag aan te vragen. Kijk op www.toeslagen.nl om te controleren of je hiervoor in aanmerking komt.


Direct aanmelden