MENU SLUIT

Werktrajecten

Werktrajecten
Begeleiding op en naar werk

Als UWV, gemeente, arbodienst, verzekeraar, werkgever of voor jezelf op zoek naar een op autisme gespecialiseerd re-integratiebureau? Jados heeft kennis en ervaring op het gebied van werken én autisme.

Hoe wij
werken

Werk is belangrijk. Het kan voldoening geven, je kunt jezelf ontwikkelen. Werk zorgt voor dag invulling, sociale contacten en een inkomen. Je voelt je er prettiger door. Zomaar enkele redenen waarom mensen graag werken, maar dit is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Bij Jados zijn we gespecialiseerd in begeleiding bij het zoeken van werk, jobcoaching en re-integratie van mensen met autisme. We gaan hierbij uit van ieders kracht en ontwikkelingsmogelijkheden.

Jados begeleidt op een manier die iemand helpt inzicht te krijgen in zichzelf maar ook in de relatie tot anderen zoals collega’s of de leidinggevende. Het levensverhaal is daarbij belangrijk. We kijken we verder dan een diagnose. Iedereen is uniek. We horen graag van iemand zelf welke gebeurtenissen in het leven iemand hebben gemaakt tot wie hij of zij is. En wat iemand heeft in de persoonlijke ontwikkeling, zodat iemand zichzelf kan zijn en kan werken aan diens eigen toekomst.

Voor jezelf opkomen, de zelfredzaamheid (weerbaarheid) ontwikkelen en sociale vaardigheden vergroten zijn belangrijke onderdelen van de begeleiding. Bij Jados zien we autisme als een andere ontwikkeling en niet als een stoornis. Dit lost niet direct iets op, maar maakt wel dat we verder moeten zoeken naar waarom iets gebeurt. We kijken naar wat achter gedrag zit. Hoe komt het dat iets (nog) niet lukt?

Bij Jados proberen we daar op aan te sluiten. We gaan uit van ieders kracht en ontwikkelingsmogelijkheden. Vertrouwen en gelijkwaardigheid zijn belangrijk voor ons.

De verantwoordelijkheid en de regie liggen bij de persoon zelf, maar onze begeleider ondersteunt waar nodig. Zo is er ruimte voor ervarend leren.

Vastlopen in thuissituatie

Het komt ook vaak voor dat mensen vastlopen op het werk, maar dat de oorzaak van dit vastlopen meer in de thuissituatie ligt. Ook hiervoor biedt Jados begeleiding, zoals ambulante begeleiding of begeleid wonen. Deze zorg valt binnen de financiering van de Wmo. Samen met de cliënt kunnen we kijken wat er nodig is om voor een Wmo traject in aanmerking te komen.

Waar zit Jados?

Jados is actief in heel Nederland*.

We hebben een landelijke overeenkomst met het UWV voor jobcoaching, Naar werk, Werkfit en Modulaire dienstverlening. Ook re-integratie bieden we in heel Nederland aan. In onderling overleg maken we afspraken over hoe en waar we iemand begeleiden.

Voor gemeentelijke financiering hangt het van de gemeente af of iemand in aanmerking komt voor begeleiding door Jados.

* De steden zoals vermeld op de locatie pagina elders op deze website en in het aanmeldformulier bieden geen compleet beeld.

Bekijk onze locaties

Contact

Telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 12:00 uur.

 


Onze aanmeldfunctionarissen staan voor je klaar.

Ben je niet in de gelegenheid om ’s ochtends telefonisch contact met ons op te nemen? In de middag zijn we op afspraak bereikbaar. Voor het maken van deze telefonische afspraak kun je mailen naar vragen@jados.nl Hier kun je ook naar mailen voor al je overige vragen.


Christa
Charlotte
Anna
Cora