JADOS Speciale editie JADOS Nieuwsbrief online versie
JADOS bestaat 10 jaar!
       
   

In deze speciale editie van onze nieuwsbrief staan we stil bij het 10 jarig bestaan van stichting JADOS, de moederorganisatie van Stumass, Capito Wonen en IVA. Vandaag al weer 10 jaar geleden opende de eerste Stumass locatie haar deuren. Het begin van het huidige JADOS. Dit jubileum gaan we de komende tijd vieren met iedereen die JADOS op welke manier dan ook mogelijk heeft gemaakt.

   
Hoe het begon
       
   

Het begon allemaal 10 jaar geleden met één man en zijn visie. Onze oprichter Johan Veenman zag studenten met autisme, ondanks hun kennis en capaciteiten, strandden tijdens hun studie. De veranderingen van studeren in een nieuwe stad en zelfstandig wonen waren te veel. De oplossing was het bieden van een beschermde omgeving. Wonen in een studentenhuis, maar met de noodzakelijke bescherming en begeleiding om in een passend tempo te kunnen doorgroeien naar zelfstandigheid. En het werkte! Al snel volgden er meerdere studentenhuizen door heel Nederland. En Stumass was een feit. Met de komst van Capito Wonen konden ook mbo’ers  een beroep doen op passende begeleiding. Toen duidelijk werd dat werkzoekenden of werkenden met autisme ook behoefte hadden aan gespecialiseerd begeleiding, volgde IVA.

   
Anno 2019
       
   

Om kennis vanuit Stumass, Capito Wonen en IVA beter te benutten en efficiënter te werken was JADOS als overkoepelende stichting voor de drie organisaties een logische stap. De groei en doorontwikkeling is hiermee naar de toekomst toe geborgd. Want groeien en ontwikkelen blijven we doen. Met maar één doel: Zoveel mogelijk mensen met autisme als vanzelfsprekend deel laten nemen aan de samenleving. Want het participeren van mensen met autisme betekent meer diversiteit en dit draagt bij aan een beter functionerende en mooiere samenleving. Anno 2019 ziet dat er in cijfers als volgt uit: De gezamenlijke organisaties begeleiden in bijna 25 gemeenten door heel Nederland, met 330 medewerkers, meer dan 1000 cliënten, ambulant of in één van onze ruim 65 studentenhuizen/locaties.

   
Jubileum logo

Het was je vast al opgevallen. Het JADOS logo heeft een feestelijk tintje gekregen. Bij een jubileumjaar hoort een feestelijk logo vonden wij. Het uitschrijven van een prijsvraag onder cliënten leverde mooie ideeën op. Maar het ontwerp van Jacco Doest, AB Student bij Stumass Eindhoven, sprong er wat ons betreft uit. Vorige week is hij door bestuurder Martijn van Gompel op feestelijke wijze bedankt voor het maken van het ontwerp. Jacco, je mag trots zijn op dit resultaat!

Vier 10 jaar JADOS met ons mee
       
   

Wij willen 10 jaar JADOS vieren met iedereen die dit 10 jarig bestaan op welke manier dan ook mogelijk heeft gemaakt! Daarom organiseren wij het hele jaar door op verschillende plekken in Nederland ‘JADOS 10 jaar met elkaar’. Een leerzame en interactieve middag voor iedereen die ook maar iets met autisme of JADOS heeft.  Ook jij bent van harte welkom! Bekijk hier alle data en locaties. En houd onze nieuwsbrieven en social media in de gaten voor meer informatie.

   
17 mei feestelijke aftrap
       
   

Op 17 mei trappen we ons jubileumjaar af in Arnhem tijdens een extra feestelijke editie van ‘JADOS 10 jaar met elkaar’. Vanaf 14.00 uur zijn geïnteresseerden van harte welkom bij Rozet in Arnhem. De middag staat in het teken van diversiteit: Mensen vullen elkaar aan, daar waar ze van elkaar verschillen. Een interactieve sessie waarbij de aanwezigen meer inzicht krijgen in wat de maatschappij, diversiteit, autisme en je eigen handelen met elkaar te maken hebben. Je kijk op jezelf en je medemens (met of zonder autisme) zal na deze sessie nooit meer dezelfde zijn. We sluiten de middag feestelijk af met een hapje en een drankje. Klik hier voor de uitnodiging.

   
JADOS Festival

Exclusief voor onze medewerkers en cliënten organiseren we op 4 oktober het JADOS Festival bij Watergoed in Valburg. Op een prachtige locatie kunnen de bezoekers genieten van muziek, theater, workshops, eten en drinken en culturele en sportieve activiteiten. Medewerkers en cliënten ontvangen hiervoor later dit jaar een persoonlijke uitnodiging.

Heb je nog vragen of wil je gewoon wat kwijt?
Mail dan naar: redactie@jados.nl
Je ontvangt deze nieuwsbrief op {{EMAIL}} - afmelden?

Eagerly Newsletters logo
verzonden met:  Eagerly Newsletters ©
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -