MENU SLUIT

Jobcoaching Autisme Arbodiensten

Verzuim en autisme
Informatie voor Arbodiensten

Mensen met autisme die vastlopen in hun loopbaan, maar ook in hun leven. Die moeite ondervinden om samen met hun werkgever een prettige werkomgeving te creëren. Met uitval als mogelijk gevolg. Als consulent verzuim of bedrijfsarts een herkenbaar probleem. Stichting Jados is deskundig op het gebied van jobcoaching bij autisme en ondersteunt werknemers en werkgevers bij 1e, 2e en 3e spoortrajecten en bij preventie.

Gespecialiseerde jobcoaching
verder kijken dan het autisme

Verzuim van iemand met autisme vraagt om specialistische kennis. Stichting Jados is deskundig op het gebied jobcoaching bij autisme. Onze kracht ligt in het verder kijken dan het autisme. Ook de levensgeschiedenis, eerdere ervaringen, vóóral eerder vastlopen en de persoon als geheel, nemen we mee in onze aanpak. Waarbij we met name aandacht hebben voor de specifieke situatie van werknemer én werkgever. We kijken minder naar aanpassingen van de werkplek maar naar ontwikkeling en communicatie. Juist deze brede aanpak draagt bij aan een duurzame, gezonde werksituatie.

Maatwerkoplossingen

Ieder mens heeft zijn eigen verhaal met een eigen ontwikkelingspad. We bekijken daarom per individu samen welke doelen kunnen worden nagestreefd en welke middelen we inzetten om deze doelen te behalen. Denk hierbij aan psycho-educatie, het versterken van werknemersvaardigheden, een competentiescan, het in kaart brengen van het netwerk, verbeteren van sollicitatievaardigheden, etc.). Alles is gericht op het creëren van een goede arbeidsverhouding tussen werknemer en werkgever en een duurzame arbeidsrelatie.

Financiële regelingen

Na een intakegesprek met werknemer en werkgever maken we een vrijblijvende offerte. Door onze specialistische kennis en aanpak zijn coachingstrajecten niet alleen duurzamer maar ook korter. Wat mensen vaak niet weten is dat voor (dreigend) verzuim bij mensen met autisme er vaak beroep kan worden gedaan op specifieke regelingen. Fijn wanneer werkgevers hierop terug kunnen vallen. Ook hierin denken we graag mee en nemen de werkgever het regelwerk uit handen.

In gesprek

Benieuwd geworden naar onze visie op verzuimbegeleiding bij mensen met autisme? We gaan graag in gesprek over hoe we elkaar kunnen versterken en aanvullen. Bij 1e, 2e en 3e spoortrajecten, maar liever nog op bij preventie.

Schroom niet te mailen aan of bel met Anna, Adinda, Christa of Charlotte en u wordt gekoppeld aan een werkcoach in uw regio.

Contact

Telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 12:00 uur.

 


Onze aanmeldfunctionarissen staan voor je klaar.

Ben je niet in de gelegenheid om ’s ochtends telefonisch contact met ons op te nemen? In de middag zijn we op afspraak bereikbaar. Voor het maken van deze telefonische afspraak kun je mailen naar vragen@jados.nl Hier kun je ook naar mailen voor al je overige vragen.


Christa
Charlotte
Anna
Karlijn