MENU SLUIT

NVA diversiteit

Ieder mens
is uniek

Jados biedt begeleiding op diverse levensgebieden aan volwassenen met een diagnose autisme, in de levensfasen waarin studie of werk centraal staan.

Zorgvisie

Jados vindt dat mensen met autisme als vanzelfsprekend deelnemen aan de samenleving. De samenleving heeft diversiteit nodig. Mensen vullen elkaar aan, daar waar we van elkaar verschillen. We zoeken allemaal een plek in de samenleving die bij ons past.

Het participeren van mensen met autisme betekent meer diversiteit, wat bijdraagt aan een breder functionerende en mooiere samenleving.

Begeleiding
tijdens je studietijd

Starten met een nieuwe opleiding, nieuwe mensen en misschien verhuizen? Er verandert veel zodra je gaat studeren. Om deze studietijd succesvol te laten verlopen, kan begeleiding essentieel zijn.

Jados biedt gespecialiseerde begeleiding aan studenten met autisme. Begeleiding die er op gericht is je zelfredzaamheid en weerbaarheid te vergroten. Vaardigheden leren te ontwikkelen die nodig zijn om je studietijd succesvol te doorlopen en om (op termijn) zelfstandig te wonen. Aansluiting zoeken bij die onderdelen waar jij dat bij nodig hebt. We zorgen dat we op de achtergrond aanwezig zijn en beschikbaar als dat voor jou nodig is.

Studeren met autisme

Jados is er voor (aankomend) studenten die de diagnose autisme hebben.  Je kunt in een van onze studentenhuizen komen wonen of we begeleiden je in je eigen woonomgeving. Op onze locatiepagina vind je alle steden waar we begeleiding bieden.


Meer info

Coaching bij
(je weg naar) werk

Jados biedt gespecialiseerde ondersteuning voor mensen met autisme bij het vinden en/of het behouden van werk. We doen dat op verschillende manieren.

Wonen op een Jados woonlocatie

Op jezelf (gaan) wonen is een grote stap en het kan voelen als een té grote stap. Zeker als er meer nieuwe uitdagingen op je afkomen, zoals (het zoeken van) een baan. Jados kan uitkomst bieden als het gaat om een eigen woonplek met een vangnet op de achtergrond voor als het toch even nodig is. Zodat je de vaardigheden leert ontwikkelen die horen bij zelfstandigheid.

Ambulante begeleiding

Als je zelfstandig woont of gaat wonen, maar hierbij ondersteuning nodig hebt, dan is onze ambulante begeleiding misschien wel iets voor jou. Eén van onze medewerkers begeleidt je in je eigen woonomgeving en komt op afspraak bij je langs. De intensiteit of hoeveelheid uren wordt bepaald door je hulpvraag en je indicatie.

Vinden van werk

Werk is belangrijk. Het kan voldoening geven, je kunt jezelf ontwikkelen. Werk zorgt voor daginvulling, sociale contacten en een inkomen. Je voelt je er prettiger door. Zomaar enkele redenen waarom mensen graag werken, maar dit is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Jados kan je ondersteunen bij jouw weg naar werk.

Jobcoaching – Behouden van werk

Het kan ook zijn dat je al een geschikte werkplek hebt maar dat je moeite hebt met de zaken die hierbij komen kijken. Bijvoorbeeld het werktempo, overzicht houden, contact met je collega’s of gesprekken met je leidinggevende. We zijn er voor zowel de werknemer als de werkgever.


Meer info

Jados in Nederland

Jados vind je in veel gemeenten door heel Nederland. Hier werken we met kleine, zelfstandige teams. Elke team is multidisciplinair en heeft expertise op begeleiding, autisme en werk. Wil je meer informatie over de Jados dienstverlening in jouw gemeente? Klik op de stad van je keuze of bekijk de kaart.


Locaties