MENU SLUIT

Verder kijken dan jouw autisme

Begeleiding
tijdens je studietijd

Jados biedt gespecialiseerde begeleiding aan studenten met autisme. De begeleiding is gericht op het vergroten van je weerbaarheid en zelfredzaamheid.  Je leert vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor het succesvol doorlopen van je studie en (op termijn) zelfstandig wonen.  We zoeken aansluiting op punten waar jij dat nodig hebt en blijven op de achtergrond, maar wel beschikbaar.

Jados begeleidt je op een manier die je helpt inzicht te krijgen in jezelf en in jezelf in relatie tot anderen. Jouw levensverhaal is daarbij belangrijk. Je wordt begeleid op verschillende gebieden: wonen, studeren en leven. Er wordt aandacht  besteed aan de identiteitsontwikkeling van scholier naar student en van adolescent naar volwassene. Ook voor jezelf opkomen en je zelfredzaamheid (weerbaarheid) ontwikkelen zijn belangrijke onderdelen van de begeleiding. Gedurende jouw traject bij Jados wordt de hoeveelheid zorg in een relatief korte periode steeds verder afgebouwd van uitgebreide en intensieve ondersteuning naar steeds minder ondersteuning.


Meer informatie over begeleiding tijdens je studietijd

Gespecialiseerde coaching bij (je weg naar) werk

Ervaar jij ook  dat werken of het vinden van een baan niet altijd makkelijk is. Misschien zit je al langere tijd zonder werk, weet je niet wat voor werk je leuk vindt of bij je past of vind je het moeilijk een passende werkplek te vinden. Heb je geen idee waar je moet beginnen. Of loop je vast bij het schrijven van een  sollicitatiebrief of tijdens een sollicitatiegesprek bijvoorbeeld uit angst iets verkeerds te zeggen.

Het kan ook zijn dat je al een geschikte werkplek hebt maar dat je moeite hebt met de zaken die hierbij komen kijken. Bijvoorbeeld het werktempo, overzicht houden, contact met je collega’s of gesprekken met je leidinggevende. We zijn er voor zowel de werknemer als de werkgever.

Op jezelf
(gaan) wonen

Op jezelf (gaan) wonen is een grote stap en het kan voelen als een te grote stap. Zeker als er meer nieuwe uitdagingen op je afkomen, zoals een studie of (het zoeken van) een baan.

En misschien weet jij al van jezelf dat je bepaalde vaardigheden nog niet voldoende bezit om (geheel) zelfstandig te wonen.

Wat uitkomst zou bieden is een eigen woonplek met een vangnet op de achtergrond voor als het toch even nodig is. Zodat je de vaardigheden leert ontwikkelen die horen bij zelfstandigheid.

Waar je leert je weerbaarheid en sociale vaardigheden te vergroten. En de hoeveelheid begeleiding krijgt waar jij behoefte aan hebt. Zodat je jezelf kunt zijn en kunt werken aan je eigen toekomst. Of dat nou met een studie is of met een baan.

En misschien wel het belangrijkste; waar wordt geluisterd naar jou. Als mens. Naar wat maakt wie jij bent en wat je nodig hebt in jouw persoonlijke ontwikkeling.

Dat vind je bij Jados.

Bij Jados kijken we verder dan een diagnose. Iedereen is uniek. Welke gebeurtenissen in jouw leven hebben je gemaakt tot wie je bent? Dat horen we graag van jou zelf.


Meer informatie over wonen

Krijg weer grip op je leven

Het leven is in het algemeen meer dan wonen en werken of een opleiding volgen. Daarom kijken wij samen met jou waar jij plezier uit kunt halen en hoe dit in de toekomst verder vormgegeven kan worden. Er wordt een toekomstperspectief gecreëerd met doelen. We helpen je bij het vinden van een goede balans tussen inspanning en ontspanning, het maken van een dag/weekplanning, het aangaan en onderhouden van vriendschappen en het opdoen van nieuwe ervaringen.

Jados in Nederland

Jados vind je in veel gemeenten door heel Nederland. Hier werken we met kleine, zelfstandige teams. Elk team is multidisciplinair en heeft expertise op begeleiding, autisme en werk. Jados biedt ambulante – en woonbegeleiding aan in de levensfases studie of werk. Maar ook jobcoaching en re-integratie bij de weg van en naar werk. Wil je meer informatie over onze dienstverlening in jouw gemeente? Klik op de stad van je keuze of bekijk de kaart.


Bekijk de kaart

Contact

Telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 12:00 uur.

 


Onze aanmeldfunctionarissen staan voor je klaar.

Ben je niet in de gelegenheid om ’s ochtends telefonisch contact met ons op te nemen? In de middag zijn we op afspraak bereikbaar. Voor het maken van deze telefonische afspraak kun je mailen naar vragen@jados.nl Hier kun je ook naar mailen voor al je overige vragen.


Christa
Charlotte
Anna
Cora